CloudSolar ile güneş enerjisine bireysel yatırım yapmak mümkün

Yenilenebilir enerji kaynaklarına her zaman olduğundan daha çok ihtiyaç duyuyoruz ve pek çok insan gelecekte enerji kaynaklarının tükenmesinden endişe duyuyor. Son dönemde hem sıfır emisyonlu elektrikli vasıtaların piyasaya çıkması hem güneş enerjisi gibi işlenmeye ihtiyacı olmayan doğal kaynakların kullanılması doğa adına da oldukça olumlu gelişmeler olarak nitelendirilebilir.

 

Son olarak ortaya çıkan Boston merkezli girişim CloudSolar da yenilenebilir enerji alanında faaliyet gösteriyor. Ülkemizde de uygulanabilecek olan modeli basitçe anlatmak gerekirse müşteriler bir güneş enerjisi paneli satın alarak projeye katkı sağlıyor. Aslında CloudSolar bir kitle fonlama girişimi. Güneş enerjisi panelleri ürün olarak size teslim edilmiyor. Yani çatınızda değil ama girişimin kurduğu özel güneş enerji paneli tarlalarında bulunuyor, CloudSolar bakımları da üstleniyor ve 25 yıl boyunca size gelir elde edecek bir yenilenebilir enerji kaynağına sahip oluyorsunuz.

 

İki elektrik mühendisi tarafından kurulan CloudSolar, pek çok kullanıcıya sattığı güneş enerjisi panellerinden üretilen elektriğin satışını sizin adınıza gerçekleştiriyor. ABD’nin elektrik dağıtım konusunda aldığı vergi düşüldükten sonra girişim sizden yüzde 20’lik bir komisyon alıyor. Geriye kalan yüzde 80’lik getiri ise panel sahiplerine gidiyor. Güneş enerjisi paneli sahipleri panellerinin ürettiği elektrik ve dolar cinsinden hasılatı ise mobil uygulama aracılığıyla takip edebiliyor. Her 3 ayda 1 ise girişim panellerin sahiplerine ödemelerini gerçekleştiriyor.

 

Tekli paneller 750 dolardan satılırken, bir panelin çeyreğini 250 dolar ödeyerek satın alabiliyorsunuz. Böylece yenilenebilir enerjiye inanan kullanıcılar da ufak miktarlarla yatırımcı olabiliyor. Panellerin bulunacağı güneş enerjisi tarlalarının 2016 yılı itibariyle hizmete girmesi bekleniyor. Sami Eyidilli

http://webrazzi.com

27 Mart 2015

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR