ALTERNATİF Enerji 2015 yarışları Körfez`de yapıldı

ALTERNATİF Enerji 2015 Körfez yarışları önceki gün yapıldı. Yarışma sonunda dereceye giren üniversitelere ödülleri de verildi.

 

ALTERNATİF Enerji 2015 yarışları önceki gün Körfez pistinde gerçekleştirildi. Türkiye`nin çeşitli üniversitelerinde elektrikle üretilen araçların yarıştığı program sonunda dereceye giren üniversitelere ödülleri de verildi. Düzenlenen ödül törenine Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Körfez Kaymakamı Hasan Hüseyin Can, TÜBİTAK Başkanı Arif Ergin, TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Erol Arcaklıoğlu, KOÜ Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, AKP İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, çeşitli üniversitelerden yarışmacılar ve davetliler katıldı.

 

BİRİNCİYE 25 BİN LİRA

Yarış sonunda yerli üretim teşvik ödülü, tanıtım ve yaygınlaştırma ödülü, hidromobil kategorisi ödülü, elektromobil kategorisi ödülü olmak üzere dört farklı kategoride ödül verildi. Birinci olan üniversitenin ödülü 25 bin lira iken ikinciye 15, üçüncüye de 10 bin liralık hediye çeki verildi.

 

“DAHA FAZLA ÇALIŞACAKSINIZ”

Ödül töreninde konuşan Bakan Fikri Işık, “Dünyada elektrikli araç üretimi ve ticareti rağbet görmeye başlıyor. Biz Türkiye olarak bu sektörü geriden takip etmeyeceğiz, bizzat içerisinde olacağız. TÜBİTAK`ın vermiş olduğu destekler ile birlikte yeni fırsatlar oluşturacağız. Bütün fırsatlar hazırlıklı beyinler içindir. Bunun için sizler de bu anlamda hazırlıklı olacak ve yeni çalışmalar için daha fazla çalışacaksınız" dedi. Muharrem İBRAHİMOĞLU

www.kocaeligazetesi.com.tr

10.08.2015

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR