“Ekoloji İzmir” aracılığıyla organik ürünlerin Doğu Avrupa, Asya, Orta Doğu ve Afrika’daki temsilcilerini Türkiye’ye davet ediyoruz.

 

Türkiye organik ihracatı, organik sektörü ve yerel pazarları geliştirmek için 20 yılı aşkın süredir öncü bir rol üstlenmektedir.

 

Ukrayna, Türki Cumhuriyetler, Kafkas ülkeleri, Suriye, Mısır ve İran gibi organik sektörünün gelişmekte olduğu ülkelerden “Ekoloji İzmir”e katılan firmalar, uluslararası ziyaretçiler için hem yeni tedarikçilerin hem de yeni pazarların kapısını açmaktadır.

 

 “Ekoloji İzmir” sizlere ticaretin ve bilginin paylaşımı için, Asya ve Uzak Doğu’yu Avrupa ve Kuzey Amerika’daki pazarlara bağlayacak yeni bir platform sunmaktadır.

 

“Ekoloji İzmir”, İstanbul’da edinilen 8 yıllık başarılı tecrübenin ışığında ve Türkiye organik sektörünün başlıca temsilcilerinin güç birliğiyle, Türkiye’yi Ulusal ve Uluslararası alanda temsil edecek “tek fuar” fikrinin meyvesidir.

 

Doğru yerdesiniz….

Ekoloji İzmir varlığını güçlendirerek size yeni pazarların kapılarını açıyor…

 

Hedeflediğiniz alıcılara tek tek ulaşmak için harcayacağınız tanıtım maliyetlerine katlanmak yerine, daha uygun bütçelerle daha geniş kitlelere ulaşabileceksiniz.

 

Sizin adınıza düzenlenmiş ‘’reklam, halkla ilişkiler’’ bütünü içeren çok boyutlu bir tanıtım programının avantajlarından yararlanarak rakip işletmelerin ürün ve stratejilerini yakından tanıma fırsatı elde edeceksiniz.

 

Ulusal ve uluslararası alıcılarla iş bağlantısı kurabilme olanağına kavuşacaksınız.

 

Fuar etkinliklerinin popülaritesinden yararlanarak gündemde kalmak ve yapacağınız birebir tanıtımların yanı sıra düzenleyeceğiniz etkinliklerle ziyaretçilerin ve medyanın ilgi odağı olacaksınız.

Uluslararası konuşmacılar ve piyasa uzmanları ile düzenlenen konferanslara katılabileceksiniz.

-.-

İZFAŞ ve ASDF Fuarcılık tarafından sekizincisi İzmir’de düzenlenecek olan Organik Ürünler Fuarı ETO-Ekolojik Tarım Organizasyonu’nun desteğiyle gerçekleşecek. Katılım ve ziyaretçisiyle uluslararası bir fuar olmayı hedefleyen Ekoloji İzmir, bu hedefine İzmir’de ulaşacağına inanıyor.

 

TÜRKİYE : ORGANİK DÜNYASI’NIN YÜKSELEN YILDIZI

Türkiye’de organik üretime geçen çiftçilerin sayısı her geçen yıl artmaktadır. Son zamanlarda organik üretim yapan çiftçilerin sayısı 14.926’ya ulaşmıştır. Üretimde, 9 ana alt grup yer almaktadır. Bu alt gruplar ise; kurutulmuş meyveler, kuru yemişler, baharatlar ve şifalı bitkiler, taze / işlenmiş meyve ve sebzeler, bakliyatlar, hububat, endüstriyel tahıllar, yağlı tohumlar ve diğer ham / işlenmiş ürünler. Türkiye’de 250 çeşit tarım ürünü organik olarak üretilmektedir. Türkiye’nin organik ürünlerinin ihraç edildiği ülkeler 2008 yılında 33’e ulaşmıştır. İhracatın büyük çoğunluğu Avrupa Birliği ülkelerine yapılmaktadır. Türkiye, Yakın Doğu ve Kuzey Afrika bölgelerinin en büyük organik ürün üreticisi ve ihracatçısıdır.

 

İZMİR : TÜRKİYE’NİN ORGANİK TARIMIN MERKEZİ

İzmir, Türkiye’deki organik tarıma, 70.656 hektar üzerinde üretim yapan 4.830 üretici ve 127 çeşit ürünle liderlik etmektedir.

www.ecologyizmir.com / Nisan 2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR