Giresun`a Rüzgar Enerji Santrali kurulacak

Giresun`da, Hidroelektrik Santrallerinin ardından şimdi de Rüzgâr Enerji Santrali (RES) kurulması için girişimlere başlandığı bildirildi.

 

Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü`nden yapılan yazılı açıklamada, Türkiye`nin en önemli sorunlarından biri olan enerji problemine ALTERNATİF çözümler üretilmesi için çalışmalar yapıldığı belirtildi. Açıklamada, bu noktada Giresun`da RES kurulması için çalışma başlatıldığı aktarıldı.

 

Açıklamada, yurtdışında yaşayan girişimci Hamza Aydın ve oğlu makine mühendisi Derya Aydın`ın, projelerini Giresun Valisi Dursun Ali Şahin ile paylaştıkları vurgulandı.

 

Hamza Aydın`ın, Türkiye`nin en önemli sorunlarından biri olan enerji sorununa ALTERNATİF çözümler üretme noktasında, Giresun`a RES kurmak istediğini, proje için Vali Şahin`den destek bekledikleri, Vali Şahin`in de, baba ve oğluna girişimci ruhlarından dolayı kutladığı ifade edilen açıklamada, projenin Giresun`da hayata geçirilmesi için her türlü desteği vereceğini, Vali Şahin`in, konuyla ilgili olarak ilk aşamada santralin kurulabilmesi için yaylalarda yer tespiti çalışmaları başlatılması için ilgililere talimat verdiği belirtildi.

 

Toplam 60 milyon liraya tamamlanması düşünülen tesis ile birlikte 24 megavat gücünde rüzgâr gülleriyle enerji üretilmesinin planlandığı kaydedildi.

www.timeturk.com/tr

24.10.2011

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR