ABD konut pazarının lider iş modeli solar kiralama oldu

Solar kiralama iş modelinin geçen yıl ABD’de oransal olarak en yüksek noktaya ulaştığı bildirildi.

 

ABD merkezli araştırma kuruluşu GTM Research tarafından yapılan bir çalışmaya göre geçen yıl ABD konut sektöründe devreye alınan güneş elektriği kurulu gücünde ağırlık leasing veya kiralama modelleri ile sağlandı.

 

Kuruluşun tespitlerine göre ABD’deki konutların çatılarında geçen yıl 1,2 GW’lık kurulu güç devreye alınırken, bu kurulumların yüzde 72’si leasing veya solar kiralama yolu ile devreye alındı.

 

SolarCity 2014’te yüzde 34’lük pazar payı ile sektörün lider şirketi olurken, Vivint Solar yüzde 12 ile ikinci, Sunrun ise yüzde 10 ile üçüncü sırada yer aldı. Aynı alanda faaliyet gösteren diğer firmaların toplam pazar payı ise yüzde 44 oldu.

 

Bununla birlikte GTM Research öngörüsüne göre 2020 yılında 5,2 GW’lık büyüklüğe ulaşacak olan pazarda güneş elektriği sistemlerinin kiralanma eğilimi oransal olarak gerileyecek.

 

Kuruluşa göre 2015’ten itibaren oransal olarak gerileme görülecek sektörde, 2020 yılına gelindiğinde ise konut pazarındaki kurulumların yüzde 54’ü doğrudan satın alma yolu ile gerçekleşecek.

www.guneselektrigi.com

09.08.2015

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR