Fransız Hükümet’i 1 milyon LED lamba dağıtmayı planlıyor

Fransız haber sitesi Connnecxion’ın haberine göre; Fransız Hükumet’i ülkesindeki düşük gelirli aileler için 1 milyon LED lamba dağıtmayı planlıyor.

 

Ekoloji Bakanı Ségolène Royal’ın önerisi ile hükümet florasan ve akkor lambalar eşdeğer uzun ömürlü ve tüketim maliyetlerini azaltacak LED lambaları dağıtarak dar gelirli aileler için enerji verimliliğini teşvik edecek.

 

Ekoloji bakanlığı,  Fransız dağıtım şirketi Electricity of France (EDF) ile aktivite için görüşmelerini sürdürüyor. İlk 100.000 adet LED lamba’nın dağıtımı Ekim ayı içinde gerçekleşebilir.

 

Fransız’da haber kaynağına göre, aydınlatma için 56 TWh enerji harcanıyor, bu toplam tüketimin %12 sine tekamül ediyor. LED lambalar ile kaydadeğer bir enerji tasarrufu sağlanabilecek.

 

Bayan Royal’ın bir başka planı ise 70’li ve 80’li yıllarda üretilmiş binlerce verimsiz ısıtma radyatörlerini yenileri ile değiştirmek. Bunun için Bayan Royal şu açıklamayı yapıyor; ”Tüketilen enerji ev bütçelerine büyük yükler getiriyor.” ve ” Enerji Geçiş Yasası insanlara doğrudan ve dolaylı faydalar sağlayan bir çalışma olarak görülüyor.” diye ekledi.

 

Haber kaynağına göre, Certificats D’économies D’énergie (CEE) operasyonun büyük çoğunluğunu finanse edecek. (Haber kaynağı: http://www.connexionfrance.com)

www.ledportali.com

02.09.2015

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR