EPDK’dan yatırımcıya "Enerji Atlası"

EPDK yatırımcıları teşvik etmek amacıyla "Enerji Atlası" uygulamasını başlattı.

 

EPDK`dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde, Enerji Atlası Coğrafi Bilgi Sistemleri Tabanlı Karar Destek Sistemi Uygulaması kuruldu.

 

Açıklamada görüşlerine yer verilen EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, "Enerji Atlası, enerji piyasasında lisanslı ve lisanssız elektrik üretimi için yer seçimlerinin ve yatırımların daha verimli olarak belirlenmesinde karar destek sistemi olacak" dedi.

 

Yılmaz, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Enerji Atlası üzerinden, yatırımcılara diğer kamu kurumları bünyesinde üretilen coğrafi verilerin sunumu, çevreci, düşük maliyetli ve arz güvenliğini sağlayacak şekilde geliştirildi. Enerji Atlası, hem yatırımcı için hem de sektörümüzün diğer oyuncuları için büyük kolaylıklar sağlayacak. Ayrıca sistem özellikle elektrik, doğalgaz dağıtım şirketlerinin yatırımlarının daha güvenli ve etkin bir şekilde denetlenmesinde kullanılacak."

 

Yayına açılması için çalışmaların sürdüğü Enerji Atlası, www.enerjiatlasi.gov.tr ve enerjiatlasi.org.tr adreslerinden kullanıma açılarak, vatandaşların ve yatırımcıların enerji piyasası ile ilgili bilgiler edinmesinde de kullanılabilecek. (AA)

27.09.2015

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR