TÜRKİYE’NİN RESMİ KURUM TARAFINDAN YAPILAN EN BÜYÜK ÇATI ÜSTÜ GÜNEŞ PANELİ

 

Türkiye’nin resmi kurum tarafından yapılan en büyük çatı üstü güneş panelinin Melikgazi Belediyesince gerçekleştirildiğini hatırlatan Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Yıldırım Beyazıt Mahallesinde bulunan Yıldırım Beyazıt Pazar Yeri çatı katında güneş enerjisi santralinin tamamlanma aşamasında olduğunu söyledi.

 

BELEDİYENİN TÜM TESİSLERİN 3/1 ENERJİSİ BURUDAN…

Çatı üstü güneş santralinin toplam 3000 panelden oluştuğunu belirten Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, bu güneş santralinden elde edilecek enerjinin direkt olarak Kayseri Elektrik Şirketine satılacağını kaydetti.

 

5 YILDA TESİS AMORTİ EDECEK…

Güneş enerji santralinin 5 yılda kendini amorti edeceğini yani inşaat maliyetini karşılayacağını ifade eden Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç “Melikgazi Belediyesi olarak çağın enerji çağ olduğunu çok iyi biliyoruz. Çünkü artık tüm iş ve işlemler makine ile yapılmaktadır. Buna enerji tüketimi demektir. Hatta otomobiller ile elektrik enerji ile çalışmaktadır. Yine Kayseri de ilk elektrikli resmi otomobili biz aldık. Enerji tüketimi karşılamak için Türkiye’nin resmi kurum tarafından yapılan en büyük çatı üstü güneş panelinin Melikgazi belediyesince gerçekleştirilmektedir. Toplum 3000 panelden oluşmaktadır. Yılda 900.000 KW elektrik üretecek olup tamamı Kayseri Elektrik şirketine verilecek ve belediyenin elektrik harcamasından mahsup edilecektir. Dolayısı ile Melikgazi Tesislerin tamamı bu üretimden karşılanacaktır. Güneş santrali 5 yılda kendini amorti edecek olup santral bu yıl Aralık oyunda tamamlanarak enerji üretimine başlayacaktır” dedi.

 

Başkan Memduh Büyükkılıç, çatı üstü güneş santralin 1.800.000.-TL’ye inşa edileceğini ancak yılda 350.000.-TL gelir elde edileceğini sözlerine ekledi. (İHA)

www.milliyet.com.tr

12.10.2015

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR