Apple, Çin’de Temiz Enerji Programları Başlatıyor

Apple, Çin’deki tedarikçilerinin neden olduğu çevresel etkilerin zararlarını en aza indirmek için temiz enerji programları başlattığını duyurdu.

 

Apple yetkililerinin, meseleyi tartışmaktansa iklim değişikliğini tamamen durdurmayı istediklerini açıklamalarından altı ay sonra, firma bu doğrultuda önemli adımlar atmakta olduğunu duyurdu.

 

Teknoloji devi, bu doğrultuda Çin’de işbirliği yaptığı üreticilerin karbon ayak izlerini en aza indirmek için iki yeni program başlattığını açıkladı. Söz konusu bu iki plan, ülkenin kuzey, doğu ve güney bölgelerinde güneş enerjisi kaynakları inşa ederek 2020’ye kadar 20 milyon metrik tondan daha fazla kirliliğin üretilmesinin önüne geçmeyi hedefliyor.

 

Apple’ın bu güneş enerjisi panellerinin inşasında önümüzdeki yıllarda çeşitli ortaklarıyla işbirliğine gideceği belirtiliyor.

 

Apple aynı zamanda, Çin’in Sichuan bölgesinde 40 megawatt’lık güneş enerjisi projelerinin inşasını tamamladığını duyurdu. Söz konusu projelerine Apple’ın ülkedeki perakende mağazaları ve operasyon ofislerinin harcadığı enerjiyle aynı miktarda enerji üretebildiği açıklandı.

 

Apple bu projelerin tamamlanmasıyla Çin’de artık karbon üretimi açısından firma olarak nötr hale gelse de, işbirliği içinde olduğu üretici ve tedarikçi firmalar için aynı şeyi söylemek olanaklı değil.

 

Dolayısıyla, Apple’ın yeni iki temiz enerji planı da yeni güneş enerjisi kaynakları üzerinden 200 megawatt’tan fazla (Çin’deki 265.000 evin bir yıllık enerji ihtiyacına eşit) enerji üreterek bu enerji kullanımını karşılamayı amaçlıyor. Bu projeler aynı zamanda, Apple’ın tedarikçilerine de 2 gigawatt’tan daha fazla bir temiz enerji üretimi için başka yeni projeler inşa edilmesi adına yardım etmeyi de hedefliyor.

www.scroll.com.tr

23.10.2015

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR