Emin, elektrikli araç işine girdi

Emin Grubu, 100 km`de sadece 1 TL`lik elektrik tüketen yüzde 100 elektrikli otomobil üretim ve satışına başladı.

 

Emin Evim, Emin Enerji ve Emin Otomotiv gibi şirketleri bünyesinde bulunduran Emin Şirketler Grubu, akaryakıtla çalışan otomobilleri yüzde 100 elektrikliye dönüştürmeye başladı.

 

100 KM`DE 1 TL HARCIYOR

Yönetim Kurulu Başkanı Emin Üstün, dönüştürülen otomobillerin işletme maliyetinin motorinli araçların yüzde 10`u düzeyinde olduğunu söyledi. Üstün`ün verdiği bilgiye göre, dönüştürülen araçlar 100 km`de sadecae yaklaşık 1 TL`lik elektrik tüketiyor. Bakım aralığı muadillerine göre çok daha uzun, karbondioksit salımı ise sıfır.

 

170 KM HIZLA 350 KM MESAFE

Dönüştürülen araçların 200 ve 350 km menzilli olmak üzere 2 modeli var. Saatte 170 km hız yapabilen araçların şarj süreleri ise tercih edilen şarj cihazına göre 1 saat ile 8 saat arasında değişiyor. Her iki araç da frenden enerji kazanım sistemi, klima, çekiş kontrol sistemi, ABS, EBS standart donanımlarına sahip.

 

BATARYASI 8 YIL GARANTİLİ

Araçların garantisi 3 yıl ve 100 bin km. Kullanılan pillerimizin garanti süresi ise 8 yıl veya 300 bin km. 4+1 kişilik yolcu kapasitesine sahip araçların bagaj hacminde herhangi bir kısıtlama yok.

 

HER PRİZDEN KOLAYCA ŞARJ

Araçları, orijinal motorları söküldükten sonra, pil ve elektrik motoru ve diğer sistemlerle donatılarak kullanıma hazır hale getiriliyor. 56 kW ve 60 kw`lık Ac su soğutmalı motor kullanılan araçların bataryaları 220 ve 380 Volt`tan her priz ile şarj edilebiliyor.

 

TESTLER, İZİN VE ONAYLAR TAMAM

Elektrikliye dönüştürülmüş araçların trafiğe çıkışı için gereken tüm testlerin tamamlandığını ve gerekli izin ve onayların alındığını vurgulayan Emin Üstün "Seri üretime geçeceğiz. Prototip üretim tesisimizi ilave makine ekipman satın alarak seri üretim tesisine dönüştürüyoruz. Aylık 100 adet kapasiteli bir tesis planlıyoruz. Başlangıçta aylık 30 adet üretim yapacağız. Aracın tüm yasal hakları tarafımıza ait" dedi.

 

HIZLI ŞARJ SİSTEMİ

Emin Üstün, elektrikli araçlar için İstanbul`da 2 servis ve 10 noktada hızlı şarj sistemi kurmayı planladıklarını beliterek "Bunun için gerekli çalışmalara başladık, çok kısa bir süre sonra araçlarımızı piyasaya sunmuş olacağız. Yaptığımız Pazar araştırmalarında, uygun fiyatlı elektrikli araç için yoğun bir talep olacağını gördük. 2016 yılı için 600 adet araç satışı beklentimiz var." diye konuştu.

http://enerjigunlugu.net

05 Kasım 2015

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR