Solarex İstanbul Fuarı, yine sektörü bir araya getirdi

Solarex İstanbul Fuarı’nın sponsorluğunda 13 Kasım Cuma günü Portaxe’te düzenlenen ve güneş enerjisi sektörünün profesyonellerini bir araya getiren davet, çok sayıda firmayı birbirleriyle buluşturdu. Kokteyl ile başlayan davette sektörün önemli isimleri bir araya gelerek, değerlendirmelerde bulundu.

 

Açılış konuşmasını yapan Gensed Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Şener Oktik Solarex ailesine organizasyon için teşekkürlerini ileterek sektöre dair çıkarımlarda bulundu. Oktik konuşmasında; “Hepimizin hikâyesini çok iyi bildiğimiz bir 600 MW meselemiz var. Bu başvurulara verilen devlet katkı payları hepimizi şaşırttı. Hiç birimiz bu büyük rakamları beklemiyorduk. Lisanssız yatırımlarda ise sürekli durum gelişiyor ama şu anda kabul edilen fotovoltaik güneş enerji sistemi olarak kabul edilmiş 321 tane santral var. Dernek olarak bizim inancımız 2023 yılına kadar Türkiye’nin neredeyse 19 bin MW büyüklüğünde bir kurulumu gerçekleştireceğidir. Ben bir kere daha bizi sektörle buluşturan Solarex İstanbul’a teşekkür ederken, hepinize afiyet olsun diyorum ve iyi akşamlar diliyorum…” diyerek konuşmasını tamamladı.

 

Yemeğin ardından organizasyonda sürpriz olarak sahneye çıkan keman sanatçısı Zeynep Kalınkaya’nın hazırlamış olduğu show, davetlilere keyifli dakikalar yaşattı. Herkesin eğlenerek veda ettiği organizasyonda katılımcılar Solarex İstanbul ekibine memnuniyetlerini ve bu yıl dokuzuncusu düzenlenecek olan Solarex İstanbul Fuarı ile ilgili görüşlerini aktardılar.

www.solarexmagazine.com

23.11.2015

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR