3 farklı kaynaktan güç alan dünyanın en çevreci aracı

Sınırsız yakıta sahip bir otomobile sahip olmak eminiz aklınızın ucundan geçmiştir. Ancak teknik olarak böyle bir aracın yapılabilmesi mümkün değil. Günümüzde elektrikli otomobiller yaygınlaşmaya başlasa da şarj bittiğinde yine bir güç kaynağına mahkum oluyoruz. Sunnyclist adı verilen bu taşıt ise bir değil, tam 3 farklı enerjiyle çalışabilmesi sayesinde hiçbir zaman yarı yolda bırakmıyor.

 

Görünüş olarak golf arabalarını andıran araç 3 farklı enerji kaynağını kullanıyor. Güneşli bir günde güneş enerjisiyle çalışabilen araç, şarjı dolu olduğunda elektrikle de kullanılabiliyor. Bu iki enerji kaynağı da tükendiğinde ise devreye insan gücü giriyor. 3 kişilik araçtaki her koltuğun önünde bir adet pedal yer alıyor. Bu pedallar elektrik üreterek aracın hareket etmesini sağlıyor. Aracın üstündeki güneş panelini güneşin açısına göre ayarlamak mümkün oluyor. Tüm bu enerji kaynakları sayesinde toplamda 190 kilometre yol katedilebiliyor. Hava güneşli olmadığında ve pedal çevirmek istemediğinizde bile tam dolu şarjla 70 kilometre yol gitmek mümkün oluyor. Akıllı telefondaki uygulaması ile tüm bilgileri görüntülenebilen araç, emniyet kemeleri ve güvenliği onaylanmış tasarımıyla bu alanda da kullanıcıların içini rahatlatıyor.

 

Indiegogo’da destek bekleyen ve birkaç farklı renk seçeneği sunan Sunnyclist’i satın almak için en az 1.000 euro‘yu gözden çıkarmak gerekiyor. Esnek fon toplama seçeneğini seçene ekip, istediği 100 bin euro’yu toplayamasa bile toplanan mevcut parayla çalışmalarına devam edecek ve standart sürümü piyasaya sürecek. İstenen para toplandığı takdirde ise standart sürümün yanı sıra City ve Traveller versiyonlarının da satışa çıkacağı belirtiliyor. Proje başarıyla tamamlandığı takdirde araçların 2016’nın haziran ayında kullanıcılarla buluşacağı ifade ediliyor.

www.log.com.tr

13.12.2015

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR