Birleşmiş Milletler den Tacikistan a 447 milyon dolarlık destek …

Birleşmiş Milletler, Tacikistan a fakirlik oranının azalması ve gıda güvenliğinin temin edilmesi amacıyla bir bütçe ayırdı. BM, 2015 yılına kadar Tacikistan a 447 milyon dolar yardımda bulunacak.

 

Başkent Duşanbe de BM ile Tacikistan arasındaki 2010-2015 yılını kapsayan genel bir mutabakat imzalandı. Anlaşma, Tacikistan Ekonomi ve Kalkınma Bakanlığı ile BM Teşkilatı arasında parafe edildi.

 

BM Duşanbe Koordinatörü Michael Jons, anlaşma çerçevesinde hayata geçirilmesi öngörülen bir program olduğunu kaydetti.

 

Edinilen bilgilere göre, fakirliğin azalması, gıda güvenliğinin temin edilmesi, temiz su, enerji ve ekoloji gibi projeler için 281 milyon bütçe ayrılırken, çeşitli hastalıklara karşı mücadele için de 166,3 milyon dolar para verileceği bildirildi.

 

Tacikistan Ekonomi ve Kalkınma Bakanı Farruh Hamraliyev, Tacikistan ın 2010 yılında krizden çıkacağını ve ülkede durumun yavaş iyiye doğru gideceğini ifade etti.

 

Daha önce, Dünya Bankası tarafından yayımlanan raporda, Tacikistan da fakirliğin yüzde 30 azaldığı açıklanmıştı. 2003 ila 2007 yıllar arasında fakirlik oranının yüzde 64 den 41 e indiği belirtilirken, ülkede 1,35 milyon vatandaş fakirlik sınırının üstüne çıkmıştı.

(CİHAN) 16 Aralık 2009

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR