Güneşimiz 10 numara

Uluslararası denetim ve danışmanlık şirketi KPMG`nin Türkiye Ofisi tarafından hazırlanan Yenilenebilir Enerji Raporu`na göre, güneş enerjisi alanında Antalya ilk 10`a girdi.

 

Danışmanlık hizmetleri alanında en büyük dört uluslararası şirketten biri olan KPMG, yenilenebilir enerjideki küresel gelişmeleri mercek altına aldı. KPMG Yenilenebilir Enerji Raporu, Antalya`nın güneş kaynaklı yenilenebilir enerji santrallerinde avantajlı olduğuna dikkat çekti.

 

EN GÜNEŞLİ 10 ŞEHİR

Yılın yaklaşık 300 günü güneş gördüğüne vurgu yapılan raporda Antalya, yenilenebilir enerji alanında önemli bir avantaja sahip gösteriliyor. Hazırlanan rapora göre, Antalya en fazla güneş gören iller sıralamasında ilk 10 içinde yer alıyor. Yenilenebilir enerji sektöründe 5 yıl içinde net yatırım rakamlarının fosil yakıtları geride bıraktığına dikkat çeken KPMG, yenilenebilir enerji sektörü yatırımlarında lider ülkelerin Çin, ABD, Japonya, İngiltere ve Almanya olduğunu açıkladı. Türkiye`de de 2012 yılında değişen yatırım teşvik rejimi sonrası özel sektör yatırımlarının hız kazandığı vurgulandı.

 

YÜZDE 20`Sİ YENİLENEBİLİR

Rapora göre Yenilenebilir Enerji Kaynakları Destekleme Mekanizması (YEKDEM) başvuruları 2016 yılında 3 katına çıkarak 15,082 MW ile rekor kırdı. 2015 yılında Türkiye`de toplam üretilen elektriğin yaklaşık yüzde 20`sini yenilenebilir enerji kaynaklar ile çalışan santraller tarafından karşılandı.

www.sabah.com.tr / akdeniz

28.03.2016

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR