LED aydınlatma alanında Belçika Çin işbirliği

BRÜKSEL, 25 Mayıs (Xinhua) - Salı günü Çin ve Belçika, Hasselt Limburg eyaletinin başkentinde LED aydınlatma alanında bir işbirliği anlaşması imzalandı.

 

Anlaşmaya göre, Belçika hükümet platformu Locate in Limburg (LIL) ve Guangdong Solid State Lighting Industry Innovation Center (GSC), projeler bilgi teknolojileri ve her iki ülkenin politikaları hakkında bilgi paylaşımında bulunacak.

 

Ayrıca taraflar okullar, hastaneler, tarım ve kamu altyapı projeleri kapsamında Belçika’da ve diğer Avrupa ülkelerinde LED aydınlatma mühendisliği projelerini tanıtmak için birlikte çalışacaklar.

Enerji tüketimi ve karbon emisyonlarının azaltılması, enerji güvenliği ve iklim değişikliği izleme konuları Avrupa Birliği (AB) “2020 Stratejisi” nin önemli bir parçasıdır.

 

GSC direktörü Gui Shirong, şu açıklamayı yaptı:

”LED aydınlatma, klasik aydınlatmadan iki katından daha az “düşük tüketim”e yardımcı olan yarı iletken teknolojisine dayanmaktadır.

 

Guangdong Eyaleti Çin’de, ülkenin üretim kapasitesinin yarısını karşılayan, önemli bir üretim ve LED aydınlatma Ar-Ge merkezidir.”

www.ledportali.com

23.05.2016

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR