Güneş enerjisi çadır kente girdi

Malatya`ya gelen mevsimlik tarım işçilerinin kullanımı için ve her birinin içinde ayrı tuvalet ve lavabosu bulunan, güneş enerjili, 500 kişilik çadır kent hazırlandı.

 

Malatya İl Özel İdaresi tarafından, kayısı ve diğer ürünlerin hasadı nedeniyle Malatya`ya gelen mevsimlik tarım işçileri için çadır kent kuruldu. Merkeze bağlı Tepeköy`de başlayan çalışmalar sonunda mevsimlik işçiler için kurulan 500 kişilik çadır kent tamamlandı.

 

Malatya Vali Yardımcısı İnci Sezer Becel, çadırların kurulduğu alanda yaptığı açıklamada, mevsimlik işçi ailelerin daha iyi ortamlarda barınmaları için uzun zamandan beri üzerinde çalıştıkları projeyi gerçekleştirdiklerini söyledi.

 

Çadır kentin İŞKUR İl Müdürlüğü, Tarım İl Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi tarafından oluşturulduğunu anlatan Becel, Malatya`daki çadır kentin Türkiye`nin diğer illerdekilerden biraz daha farklı olduğunu ifade etti.

 

Projeyi gerçekleştirmek için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı`ndan 1 milyon 164 bin lira ödenek aldıklarını aktaran Becel, şöyle devam etti: “Bu yıl ilkini yaptığımız çadır kentimizin projesi son derece iyi şartlarda hazırlandı. Proje Türkiye`deki diğer uygulamalara göre daha farklı. Bu konuda bir kaç adım önde olduğumuza inanıyorum. Çünkü enerjiyi biz güneş enerjisi olarak projelendirdik. Tuvalet ve banyoyu her çadıra birer tane olacak şekilde belirledik. Birçok yerde bunlar toplu olarak belirleniyor.``

 

Darende ilçesine bağlı Yeniköy`e 400 kişilik, Akçadağ ilçesine 400 kişilik olmak üzere toplam 800 kişilik çadır kentin kurulma hazırlıkları ise sürüyor. Çadır kentlerden Darende Yeniköy`deki çalışmalar nohut ve mercimek işçilerine yönelikken diğer çalışmalar kayısı işçileri için yapılıyor.

 

Çadır kentlerin, kayısı işçilerinin insani koşullarda yaşamasına yönelik olarak, lavabo, tuvalet ve banyo ihtiyaçlarına cevap verebilecek nitelikte planlandığı öğrenildi. (CİHAN)

www.haber7.com

09.07.2011

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR