Konya Karapınar YEKA için yarışma ilanı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Konya`nın Karapınar ilçesindeki Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanı`nda (YEKA) güneş modülü üretim fabrikası, Ar-Ge merkezi ve güneş enerjisi elektrik üretim tesisi kurulması için düzenlediği yarışmada, son teklifleri 12 Aralık 2016 tarihinde alacak. Yarışma ise 15 Aralık`ta yapılacak.

 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının, yarışma ilanı bugünkü Resmi Gazete`de yayımlandı.

 

Buna göre, Karapınar`da bin megavat bağlantı kapasitesi için yurt içinde üretim karşılığı tahsis olarak, yılda 500 MWp kapasiteli FV güneş modülü üretim fabrikası ve Ar-Ge merkezi kurulacak.

 

Ayrıca, Ar-Ge faaliyetlerinin yürütülmesi ve toplam bin megavat kurulu gücünde güneş elektrik üretim tesisi de Karapınar YEKA`da kurularak devreye alınacak.

 

İlanda, güneş modülü üretecek fabrikanın serbest bölgeler hariç Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde kurulacağı ifade edildi.

 

Fabrika ve Ar-Ge merkezi kurulumunun sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren 18 ay, güneş enerjisi elektrik üretim tesisinin ise fabrika kurulumunu takip eden 36 ay içerisinde bitirileceği belirtildi.

 

Yarışma için başlangıç tavan fiyatının kilovatsaat başına 8 dolar sent olduğu kaydedilen ilanda, şu bilgiler yer aldı:

 

"Yarışma, şartnamede ilan edilen kilovatsaat başına elektrik enerjisi yarışma başlangıç tavan fiyatı üzerinden açık eksiltme usulüne göre yapılır. Yarışmaya katılacak firma, 1 Ocak 2014 ile 30 Haziran 2016 tarihleri arasında, ingot üretimi hariç dilimleme, hücre ve modül üretimi aşamaları ve işlemlerini entegre olarak gerçekleştirerek 3000 MWp FV güneş modülü üretmiş olmalıdır. Yarışma, teknoloji sağlayıcısına ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına ait pay oranı ayrı ayrı yüzde 25`ten az olmayacak şekilde yerli ve yabancı ortakların içinde bulunduğu ortak girişim gruplarına açıktır. Yarışmayı kazanan ortak girişim grubunca şirket kurulacak ve YEKA kullanım hakkı sözleşmesi imzalanacaktır."

 

Yarışma için başvurular, 12 Aralık 2016 saat 14.00`e kadar Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğüne elden teslim edilecek.

 

Yarışma 15 Aralık 2016 saat 14.00`te Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğünde mali teklif zarflarının açılması ve yönetmeliğe uygun olarak açık eksiltmeye geçilmesi suretiyle yapılacak.

www.timeturk.com

20.10.2016

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR