Konya-Karapınar GES projesinin ilk etap süreci başladı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı`nın Konya-Karapınar`da Güneş Enerjisi Üretim Tesisi projesinin 1500 MW`lık ilk etabı ile ilgili ÇED süreci başladı.

 

T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğü tarafından Konya ili Karapınar ilçesi Karapınar mevkiinde yapılması planlanan Konya-Karapınar Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi, I. Kısım Güneş Enerjisi Üretim Tesisi (1500MWe) projesi ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirme süreci başladı.

 

4.500.000.000 TL (1.500.000.000 $) bedelli proje kapsamında yılda yaklaşık 2400 GWh elektrik üretilecek. Üç yıl sürmesi planlanan proje kapsamında inşaat döneminde günde ortalama 500 kişi, işletme aşamasında da 100 kişi istihdam edilecek.

 

Faaliyet sahası içinde 9 MW, 8 MW ve 2 MW kapasitelerinde olmak üzere farklı yatırımcılara ait üç adet güneş enerjisi santral projesi bulunuyor ve değerlendirme kapsamına bu santrallerde dahil ediliyor.

 

Çevresel Etki Değerlendirmesi süreci tamamlanana kadar süreç ile ilgili her türlü bilgiler ve projeye ilişkin görüş, soru ve öneriler KONYA Valiliğine (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığına gönderilebilecek.

www.enerjigunlugu.net

14.10.2016

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR