Güneş Enerjisi İle Su Arıtma Yöntemi Deneniyor

Buffalo Üniversitesi yetkilileri güneş enerjisi kullanarak su arıtma konusunda yeni yöntemler geliştiriyorlar.

 

Buffalo Üniversitesi’nde yapılan araştırmalar neticesinde, güneş enerjisi ile su arıtmanın daha ucuz ve verimli bir yolu bulundu.

 

Aslında, Güneş’in enerjisini kullanarak su arıtma yöntemi yeni değil. Ancak, Buffalo Mühendislik ve Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’ndeki bilim adamları bu fikri daha verimli hale dönüştürmenin bir yolunu buldu.

 

Uzman Doç.Dr. Qiaogiang Gan’ın Digital Trends’e verdiği demeçte; Gezegenimizdeki suyun %99’unun denizde bulunduğunu ancak içilemediğini, farklı çevre kirliliği türleri yüzünden ise temiz su baskısının arttığını, bu nedenle de temiz su konusunda sunulacak yeni teknolojilere açık halde beklendiğini belirtti.

 

Yeni Sistem Verimi Arttırıyor

Uzmanlar özellikle, ucuz ve portatif bir yöntem olan, güneş enerjili su arıtma cihazı üzerinde duruyor. Elektrik enerjisine ihtiyaç duymayan yöntem, güneş enerjisini ısıya dönüştürüyor. Gan ayrıca; standart güneş enerji sistemlerinin %30- %40 verim ile çalıştığını, kendi çözümlerinin ise verimliliği %88’e kadar yükselttiğini belirterek, çok kısa zamanda ise %100 verimliliğe ulaşılacağını söylüyor.

 

Standart üretimlerde günlük 1- 5 litre arasında su üretilirken, yeni yöntem ile 3-10 litre arasında üretilebilecek. Böylece, suyun metreküpü 1.6 dolara mal olacak.

www.limithaber.com

05.02.2017

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR