Tesla Türkiye`de 10 şarj istasyonu açacak

ABD`li elektrikli araç üreticisi Tesla, elektrikli araç şarj istasyonlarının sayısını iki kat artırma planı çerçevesinde Türkiye`de de 10 istasyon kuracak.

 

ABD`li elektrikli araç üreticisi Tesla, şarj istasyonu Supercharger’ların sayısını 5.487`den 2017 yılı sonuna kadar neredeyse iki kat artırarak 10 bine çıkaracağını açıkladı. Tesla’nın yayılım planına göre, Türkiye`de de on noktada Supercharger istasyonu kurulacak.

 

Açıklamada yer alan yayılım haritasında, Tesla`nın Supercharger istasyonu kuracağı noktalar belirlendi ve sınıflandırıldı. Buna göre Türkiye`de kurulacak istasyonlardan çok yakın zamanda kurulacak olanlar Marmara ve Ege Bölgesinde yer alıyor.

 

İstasyonlar, İzmir, Aydın, Antalya, Balıkesir (Susurluk yolu üzeri), Bursa, Gebze, Edirne, Sakarya, Ankara`da çok yakın zamanda, Konya`da ise bu yıl içinde birer Supercharger şarj istasyonu kurulacak.

 

Sadece Kaliforniya’da bin adet kurulması planlanan Supercharger istasyonlarında yarım saatlik bir şarjın ardından 270 kilometre yol yapılabiliyor.

www.enerjigunlugu.net

08.05.2017

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR