İtalya yenilenebilir ve depolama projelerini geliştirecek

İtalya, pilot yenilenebilir enerji ve depolama projelerinin sağlıklı işleyebilmesi için yan hizmet pazarına erişimlerini sağlayacak.

 

İtalyan Enerji ve Gaz Düzenleyicisi AEEGSI, pilot yenilenebilir enerji ve depolama projelerinin ülkenin şebeke operatörü Terna tarafından işletilen yan hizmet pazarına (MSD) katılmasına ilişkin yürüttüğü müzakereleri sonuçlandırdı. Yan hizmet piyasasının Avrupa dengeleme yasalarıyla uyumlu hale getirilmesi çerçevesinde yapılan reformların ilk aşaması olan bu adım ile pilot projeler yardımcı hizmet pazarına erişebilecek.

 

Yenilenebilir ve depolama pilot projelerinin Terna tarafından uyumlu usul kriterlerine göre seçileceği belirtilen Kurum açıklamasında, öncelikle mevcut elektrik santralleriyle birleştirilmiş depolama birimlerinin değerlendirileceği kaydedildi.

 

Pilot projelerin yardımcı hizmet pazarına erişimi için asgari kriterleri de sağlayan müzakerelere göre, seçilen projeler sektör operatörleri ile değerlendirilecek ve sonrasında, bu projeler onay için AEEGSI`ye sunulacak.

 

MSD, Terna`nın bölgeler arası tıkanıklıklarda sistemin rahatlatılması, enerji rezervinin oluşturulması ve gerçek zamanlı dengelemenin yönetilmesi ve izlenmesi için ihtiyaç duyduğu güç kaynaklarını tedarik ettiği bir alan.

www.enerjigunlugu.net

10.05.2017

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR