2030 da ABD de 37 milyon kişinin temiz ve verimli enerji için çalışacağı öngörülüyor …

Amerikan Güneş Enerjisi Derneği nin hazırladığı rapora göre 2030 yılında beş Amerikalıdan biri temiz ve verimli enerji için çalışıyor olabilir. Amerikan Güneş Enerjisi Derneği nin yayınladığı  rapora göre 2030 yılında ABD de toplam işgücünün %20 si Enerji Verimliliği ve Yenilenebilir Enerji alanında istihdam edilebilir.

 

Rapora göre ABD deki yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği sektörleri 2006 yılında 8.5 milyon istihdam yaratırken, 970 milyar dolar toplam gelir, 100 milyar dolar kar ile 150 milyar dolarlık vergi ödemesi gerçekleştirdi.

 

2007 yılında ise sektör bir önceki yıla göre istihdam sayısını 500.000 kişi artırarak 9 milyon a çıkarırken, 1.045 trilyon dolarlık gelir düzeyine ulaşıp 160 milyar dolar vergi ödemesi gerçekleştirdi.

 

Rapora göre sektöre gerekli önemin verildiği takdirde 2030 yılında ABD yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği sektörü 4.3 trilyon dolarlık bir büyüklüğe ulaşarak 37 milyon kişiyi için doğrudan veya dolaylı olarak istihdam sağlayabilir.

 

Doğal kaynakların enerji üretimi amacı ile kullanılması sayesinde petrol ihtiyacının düşerek ABD ekonomisinin dış ticaret açığına olumlu katkı yaptığı vurgulandığı raporda sektöre gereken önemin verilmediği ve gerekli adımların atılmadığı takdirde teknolojik ilerlemenin özellikle gelişmekte olan ülkelere kayacağı, bu durumun da ABD nin hem bu alandaki teknik üstünlüğünü kaybetmesine hem de ilerleyen dönemde istihdama yönelik olumsuz etki yapacağı uyarısına raporda yer verildi.

www.yesilekonomi.com / 09.11.2009

 
BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR