Fiyatları açıklanan Tesla güneş enerjisi panel sistemine 30 yıl garanti

2016 içerisinde ilk resmi detaylarıyla tanıtımı gerçekleştirilen Tesla’nın güneş enerji panel ve depolama sistemi yeni seçenekleri fiyatı ve iddialı garanti süresiyle piyasaya çıkıyor.

 

Tesla’nın ekim 2016’da ilk resmi tanıtımlarını gerçekleştirdiği güneş panel sistemi için beklenen gün geldi. İkinci jenerasyon Powerwall ile aynı anda tanıtımı gerçekleştirilen sistemin o dönem fiyatlarıyla ilgili sorular yanıtsız bırakılmış satışa sunulacağı dönem içerisinde bu soruların cevaplanacağı ifade edilmiş. Marka CEO’su Elon Musk tarafından fiyatlarıyla birlikte diğer detayları açıklanan sistem radikal bir garanti süresiyle birlikte geliyor. Musk’ın yeni yüzeylerle birlikte paylaştığı fiyat ve bilgiye göre sistem 30 yıl gibi ciddi bir garanti kapsamında satışa sunulacak.

 

Yapının genel özelliklerine geçmeden evvel merakla beklenen fiyatları ilk adımda sizlerle paylaşalım. Tesla tarafından açıklanan bilgiye göre sistemin yurt dışı metrekare fiyatı 235,19 dolar. Lakin burada Musk tarafından altı çizilen önemli bir nokta var. Kullanıcıların seçtikleri yüzeye göre aldığı sistemin tamamında bu yapıyı kullanmak mümkün değil. Gazetecilere konuyla ilgili açıklamalar yapan Musk, bazı sebeplerden dolayı materyale göre değişmekle birlikte sistemin maksimum yüzde 70 minimum yüzde 35 oranında güneş paneliyle donatılabileceğini ifade etti. Verilen 30 yıllık garanti süresiyle ilgili de iddialı açıklamalarda bulunan Musk, kullandıkları materyallerin standart çatı malzemelerinden hem daha ucuz hem daha sağlam olduğunu ve bu nedenle bu garanti süresinin verildiğini söyledi.

 

Bir evin ihtiyaç duyulan elektrik enerjisinin güneşten sağlanılması üzerine geliştirilen sistemin bir diğer önemli parçasıysa Powerwall 2. İkinci jenerasyonla birlikte enerji kapasitesi saatte 6,4 kWh’tan 14 kWh‘a yükselen sistem artık çok daha tatminkar şekilde hizmet veriyor. Şirketler için sunulan Powerpack’te ise bu değer saate 210 kWh. Montaj süresi 5 ile 7 gün arasında tamamlanabilen sistem resmi site üzerinden 1.000 dolarlık depozito ile ön satışla kullanıcılara sunuluyor. Ozan ÖĞRETMENOĞLU

www.log.com.tr

11.05.2017

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR