Çin yüzen güneş enerjisi tarlası kurdu

Başkenti Beijing’de insanların maskeyle dolaşmak zorunda kaldığı Çin uzun süredir hava kirliliği ile mücadele ediyor. 1 milyardan fazla insanı barındıran ülkede fosil yakıt tüketimi o kadar fazla ki, havaya karışan zehirli gazlar nedeniyle büyük şehirlerinde nefes almak son derece zor duruma geldi.

 

Bu sorunla baş etmek için kısa süre önce kendine dünyanın en büyük temiz enerji üreticisi olma hedefi koyan Çin bu hedef doğrultusunda önemli bir yatırımı hayata geçirdi. Deniz üzerine kurduğu dünyanın en büyük yüzen güneş enerjisi tarlası hayata geçerek enerji üretmeye başladı.

 

Sungrow Power Supply adını alan yeni yüzen güneş panelleri toplamda 40 MW enerji üretebiliyor.  Bu da santralin yakınındaki yerleşim birimlerinin enerji ihtiyacını karşılayabilecek bir rakam.

 

Çin denize kurduğu güneş paneli tarlaları sayesinde güneş tarlaları için gereken dev arazi ihtiyacını da ortadan kaldırarak maliyetleri düşürmeyi planlıyor. Hükumet, ülkenin enerji ihtiyacının %20’sini yenilenebilir temiz enerji kaynaklarından karşılamayı planlıyor. Bu amaçla yapılacak yatırımlarda ise arazi fiyatları önemli bir maliyet unsuru oluşturuyordu.

www.techinside.com

29.05.2017

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR