Elon Musk, Tesla’nın ilk güneş enerjisi panelli çatısını kendi evine kurdurdu

Tesla‘nın patronu Elon Musk, şirketinin bir süre önce ömür boyu garanti sunarak ön sipariş almaya başladığı güneş enerjili çatı projesinin ilk müşterilerinden biri oldu. Elon Musk ve Tesla’nın CTO koltuğunda oturan JB Straubel, evlerinin çatılarını, Tesla’nın güneş enerjisi panellerinden oluşan çatıyla yeniletti.

 

Elon Musk, yatırımcılara gönderdiği bir mektupta Tesla’nın kurulan bu güneş enerjisi panelli çatılarının fotoğraflarını da paylaştı. Telefon kamerasıyla herhangi bir özel koşul olmadan çekilen fotoğraflarla çatıların güneş enerjili panellerle nasıl gözüktüğünü paylaştı.

 

“The Solar Roof” ürünü ilk etapta kurulumları ve üretimleri açısından yavaş ve az sayıda ilerleyecek. Ancak Tesla’nın elektrikli otomobillerde olduğu gibi burada da zamanla vites yükseltmesi bekleniyor. Şimdilik siparişleri toplamaya devam eden Tesla, güneş enerji panelli çatılarını önce ABD’de, ardından ise dünya genelinde yaygınlaştırmak için ciddi adımlar atabilir. Tesla daha önce Hawaii’de bulunan Kunai adasının tüm elektriğini güneş enerjisiyle sağlamak adına kolları sıvamıştı.

 

Tesla’nın çatılara kuracağı güneş enerjisi panellerinin evlerin elektrik ihtiyaçlarını karşılama konusunda oldukça yardımcı olacağına inanılıyor. Bu da, elektrik masraflarının azalması anlamına geliyor. Her ne kadar şimdilik bir yenilik olsa ve fiyatları uçuk olsa da, bu doğal enerji metodu sayesinde ürünün kendisini amorti edeceği de bilinen bir gerçek. Bakalım Tesla evlerin kiremit çatılarını ne zaman yerinden söküp yerlerine bu güneş enerjisi panelleri koyabilecek? Bunu zaman gösterecek. Ancak Tesla’nın tıpkı elektrikli otomobillerde olduğu gibi burada da bir dönüşüm başlatması bekleniyor.

https://webrazzi.com

04.08.2017

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR