Dubai’de elektrikli otomobillere otoyol ve park bedava!

Dubai, karbon salımını azaltmak için, elektrikli araç kullanan sürücülere otoyolları ve park alanlarını ücretsiz kullanma hakkı tanıyor.

 

Birleşik Arap Emirlikleri’nin en büyük ikinci şeyhliği olan ve dünyanın ham petrol rezervinin yüzde 6’sını elinde bulunduran Dubai, elektrikli araç kullanımını teşvik etmek için kolları sıvadı. Dubai Elektrik ve Su İdaresi (DEWA) ve Karayolu ve Ulaşım İdaresi işbirliğiyle, elektrikli araç sahiplerine otoparkları ücretsiz kullanma ve otoyollardan geçiş ücreti ödememe olanağı sunuluyor.

 

DEWA Yönetim Kurulu Başkanı Said Al Tayer, 2015 yılında şehirde 150 noktaya elektrikli araç şarj istasyonu yerleştirdiklerini, önümüzdeki yılın sonuna kadar da 100 tane daha istasyon kurmayı amaçladıklarını belirterek, “Elektrikli araç sürücülerine teşvik olarak, DEWA’nın Yeşil Şarj istasyonlarını 2019’un sonuna kadar ücretsiz kullanma imkanı sunuyoruz.” dedi.

 

Dubai Elektrik ve Su İdaresi (DEWA), şehirde 2020’ye kadar 32 bin adet, 2030’a kadar ise 42 bin adet elektrikli araç bulunmasını amaçlıyor.

www.enerjigunlugu.net

26.09.2017

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR