Shell’den Amerikan güneş enerjisine yatırım

Dünyanın en büyük petrol şirketlerinden biri olan Shell, ABD`de güneş enerjisi şirketi Silicon Ranch`in yüzde 43 hissesini alacak.

 

Hollanda merkezli petrol şirketi Royal Dutch Shell, ABDli bir güneş enerjisi şirketine yatırım yapmaya hazırlanıyor. Shell, ABD genelinde yaklaşık 100 adet güneş enerjisi tesisi işleten Nashville merkezli Silicon Ranch Corp.‘dan yüzde 44 oranında hisse satın almak için anlaştı.

 

Shell, yüzde 43,83 oranında hisse için önceden belirlenmiş hedeflere ulaşmasına bağlı olarak 193-217 milyon dolar arasında ödeme yapmayı değerlendiriyor. Anlaşma, Shell`in 2021 sonrasında payını artırmasına da imkan veriyor. Böylece Shell şirketin en büyük hissedarı haline gelecek.

 

Silicon Ranch`ın güneş enerjisi portföyü 880 MW civarında. Şirketin şu anda inşaat halinde olan 1,9 gigawatt’lık güneş enerjisi tesisleri de var.

 

Shell, 2009’da askıya aldığı yenilenebilir enerji yatırımlarını 2013 yılında yeniden başlatmıştı. Şirket 2013’te enerjinin geleceğine dair bir de rapor yayımlamıştı. Bu rapora göre Shell, 2070’te dünyanın temel enerji kaynağını fotovotaik panellerin oluşturacağını, 2030’a kadar güneş enerjisi ve doğal gazın ana enerji kaynakları arasında yer almaya devam edeceğini belirtmişti.

www.enerjigunlugu.net

17.01.2018

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR