Yatağan Termik Santrali nin bulunduğu ilçede Kaymakamlık, Elektriği hem üretiyoruz hem de tasarruf ediyoruz sloganı ile altın ödüllü tasarruf kampanyası başlattı.

 

Muğla nın Yatağan ilçesi Kaymakamı Şehmuz Günaydın, Türkiye nin elektrik ihtiyacının bir bölümünü karşılayan Yatağan Termik Santralinin ilçelerinde bulunduğunu belirterek, Toplumda tasarruf bilincinin oluşmasına katkı sağlamak amacıyla ilçemizde tasarruf kampanyası başlattık. Yatağan, elektrik üreten bir ilçe olduğu için tasarruf kampanyamızı önce elektrikte başlatmak istedik. dedi.

 

ALTIN ÖDÜLLÜ TASARRUF KAMPANYASI

İlçede başlatılan, Elektriği hem üretiyoruz hem de tasarruf ediyoruz kampanyası kapsamında ilk hedef kitle olarak kadınları seçtiklerine işaret eden Günaydın, Bu kampanyayla birlikte toplumda tasarruf bilincinin oluşmasını hedefliyoruz. Her fatura döneminde, bir önceki faturaya göre oran olarak en fazla elektrik tasarrufu yapan kadınlardan birinci olana Cumhuriyet altını, ikinci olana yarım altın, üçüncü olana ise çeyrek altın, ödül olarak verilecek diye konuştu.

 

KAMPANYAYA KATILANLARA TASARRUF AMPULÜ ÜCRETSİZ

Başlattıkları bu çalışmanın ülke genelinde yapıldığı takdirde çok olumlu sonuçların elde edileceğini iddia eden Kaymakam Günaydın, Kampanyayla bugüne kadar geçen sürede çok olumlu tepkiler aldık. Özellikle ev hanımlarından gelen olumlu tepkiler bizleri son derece mutlu etti. Ev hanımları bize evlerinde tasarrufa gittiklerini ve bunun sonucunda ev halkında büyük bir tasarruf bilincinin oluştuğunu söylüyorlar. Kampanyaya katılan herkese, ücretsiz olarak tasarruf ampulü veriyoruz diye bildirdi. Günaydın, insanlardaki alışkanlıkları değiştirmenin çok zor olduğunu anlatarak, şöyle konuştu: Özellikle insanları tasarrufa alıştırmak tasarruf bilincinin yerleşmesini sağlamak çok zordur. Aldığımız ilk tepkiler, bu kampanyanın çok başarılı olacağı yönünde. Umut ediyorum ki bu kampanya tüm Türkiye ye örnek olur ve çok yoğun bir tasarruf kampanyası ile ülke ekonomisine herkes katkı sağlar. Özellikle Türkiye deki enerji üretiminin önemli bir kısmını yaklaşık yüzde 2 sini üreten bir ilçede böyle bir kampanyanın başlaması öyle zannediyorum ki çok anlamlı olacak. Buradan herkese verdiğimiz mesaj da şu: Biz hem üretiyoruz hem tasarruf yapıyoruz. Bu mesajın amacına ulaşacağına inancımız sonsuz. Kampanyaya katılan ev hanımı Ömrüye Kayar, Bu kampanyayı destekliyor ve ülkemiz için böyle bir şeyin gerektiğini düşünüyoruz. Biz Yatağan da hem üretiyoruz hem tasarruf ediyoruz. Son dönemde elektrik fiyatlarında yaşanan artışlar nedeniyle de hemen hemen herkes tasarrufa gitmeye başladı. Kampanyada verilen hediyeler insanların elektrikte tasarruf yapmaları için özendirici. Kaymakamlığımızın dağıttığı tasarruf ampullerini biz artık hem iş yerimizde hem de evlerimizde kullanmaya başladık diye kaydetti.Bu arada, Yatağan Kaymakamlığı personeli, kampanyayı vatandaşlara ücretsiz olarak tasarruf ampülü dağıtarak tanıtıyorlar.

yeşil.ntvmsnbc.com

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR