İhlas Fuarcılık, bu sene de 3 ayrı fuarı aynı tarihlerde düzenleyerek, sektörleri bir araya getirdi. 26 Şubat – 01 Mart 2009 tarihleri arasında Yeşilköy’deki İstanbul Fuar Merkezi’nde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sayın Hilmi Güler’ in katılımıyla, açılan 2. Güneş Enerjisi, 3. İzolasyon ve 4. İstanbul Boya Fuarları profesyonellerin buluştuğu bir arena oldu. 

 

Enerji, çevre, yalıtım ve tasarruf kavramlarının önemini kamuoyuna anlatmak amacıyla düzenlenen fuarlar, 26 Şubat 2009 tarihinde İstanbul Fuar Merkezi’nde açıldı. 01 Mart’a kadar sürecek olan fuarların açılışı İhlas Holding Yönetim Kurulu Bşk. Yrd. Yavuz Özgün, Polistren Üreticileri Derneği (PÜD) Genel Sekreteri Murat Kenet ve Enerji ve Tabii Kaynakları Bakanı Hilmi Güler tarafından gerçekleştirildi. Açılışın ardından fuarı dolaşan Bakan Güler ve beraberindeki heyet sergilenen teknolojileri inceleyerek, katılımcılardan bilgi aldılar. Ayrıca, fuar kapsamında, güneş enerjisiyle beslenen ses sistem ile gerçekleştirilen konser de heyet tarafından ilgiyle takip edildi.

 

BAKAN GÜLER: YENİLENEBİLİR ENERJİ KONUSUNDA ÖNEMLİ ADIMLAR ATTIK

Açılışta konuşan Bakan Güler, güneş enerjisi konusuna değinerek, "Güneş enerjisi konusunda projelerin hayata geçmesi halinde enerji bakımından bağımsızlığımızı tüm ülkelere göstereceğiz. Tıpkı Kurtuluş Savaşı nda bağımsızlığımızı gösterdiğimiz gibi. Güneş enerjisi Türkiye nin enerji bağımsızlık savaşında en önemli konuların başında geliyor. Yenilenebilir enerji konusunda önemli adımlar attık. Enerjiyi döndürmek üzere bin 600 derede projeler başlattık. Bu derelerden sular boşuna akıyordu. Bunların toplamı 6 Keban Barajı yapıyordu. Rüzgar enerjisi konusunda Avrupa da 35 ülke arasında sonuncuyduk, şimdi 11 inci olduk. Bu arada peş peşe rüzgar tribünleri de açıyoruz" diye konuştu.

 

Bakan Güler, Türkiye nin jeotermal haritasının çizildiğini de ifade ederek, "Şimdi bir hedefimiz ve rüyamız var. O da; güneş enerjisi. Türkiye de güneş enerjisi konusunda çok ciddi yatırımlar başladı. Ayrıca güneş termik santralleri de kuracağız" dedi.

 

Türkiye nin güneş enerjisinden yeteri kadar yararlanabileceğini anlatan Güler, "Türkiye nin güneş potansiyeli 56 bin kilowatt saate eşittir. Böyle bir enerji kaynağı dururken, bundan yaralanamıyoruz, tıpkı rüzgardan yararlanamadığımız gibi. Sektörün önünü açtık" diye konuştu.

 

İhlas Fuarcılık tarafından gerçekleştirilen 2. Güneş Enerjisi, 3. İzolasyon ve 4. İstanbul Boya Fuarları nın sektöre katkı sağlayacağını da belirten Bakan Güler, "Bugün burada açılan fuarlardan izolasyon ve başlı başlına bir konu olan güneş enerjisi ile bir de boya sektörü, inşaat ve enerji sektörünün en önemli üç konusunu oluşturuyor diyerek; ülkemizdeki binaların yüzde 90 ının izolasyonsuz olduğunu belirtti. Güler, böyle bir yatırım konusuna ağırlık verilmesi durumunda yakıt masrafının yarı yarıya azalacağını söyledi.

 

Boya ile güneş enerjisi arasında bir bağlantı bulunduğunu belirten Güler, boya sektörü temsilcilerinin, güneş enerjisini kullanacak yüksek teknolojili ürünler geliştirebileceğini ifade etti.

 

Güler son olarak; “Bu fuarlarda ilgililer birbirleriyle buluşarak olumlu işbirlikleri ve anlaşmalara imza atacaklar. Bu fuar vesilesi ile sektörün değerli temsilcilerine başarılar ve bol kazançlar diliyorum" diyerek sözlerini noktaladı.

 

ÖZGÜN: ENERJİ, ÇEVRE VE YATIRIM KAVRAMLARI ÖNEM TEŞKİL EDİYOR

İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yavuz Özgün ise Türkiye nin güneş enerjisinden faydalanma konusunda coğrafi yapısının uygun olduğunu belirterek, "Enerji, çevre ve yatırım kavramları önem teşkil etmektedir. Enerji politikaları günümüzde uluslar arası piyasada önemlidir. Enerji sektörüne duyulan ihtiyaç gün geçtikçe artmaktadır. Ülkemiz güneş enerjisini kullanmak için coğrafi yapısıyla müsaittir. Güneş enerjisi sektöründe 20 ye yakın yabancı firmamız bu fuara geldi. İnşaat sektöründeki gelişmeler de, boya sektörünün yeni ufuklara açılmasını sağlayacak" şeklinde konuştu.

 

GÜNEŞ ENERJİSİYLE GERÇEKLEŞTİRİLEN İLK KONSER

2. Güneş Enerjisi kapsamında bir ilk de gerçekleştirildi. Moğollar grubu üyesi müzisyen Taner Öngür, Tunçmatik ve Kyocera’ nın katkılarıyla fuarda bir konser verdi. Serap Yağız + Suların Uğultusu isimli albümlerini fuarın açılışının ardından seslendiren grup ziyaretçilerden büyük ilgi gördü. Fuarda yer alan konserin asıl teması; tamamen güneş enerjisiyle beslenen bir ses sistemi ile çalışıyor olmasıydı. Etkinliği takip ederek, sanatçıyı tebrik eden Güler, Güneş enerjisiyle çalışan müzik aletleri ve mikrofon dünyada bir ilk. Bu uygulamadan dolayı sizleri kutluyorum. Bu, hem çevre dostu bir uygulama hem de küresel ısınmaya verilen bir mesaj dedi.

 

İZOLASYON İLE YILDA 7 MİLYAR DOLAR TASARRUF

Günümüzde her geçen gün artan enerji maliyetleri ile daha fazla önem kazanan yalıtım sektörü, özellikle ısı yalıtımı konusunda hacmini büyütmeye devam ediyor. Artan doğalgaz ve elektrik faturaları, tüketiciyi artık daha ekonomik, konforlu ve güvenli evleri satın almayı, kiralamayı tercih ettiriyor ya da mevcut evlerinde daha ucuza ısınmak ve serinlemek istiyor. Ülkemizin enerji konusunda yaşadığı sıkıntıların daha uzun yıllar devam edeceği düşünüldüğünde inşaat sektörünün alt dalı olan izolasyon sektörü, büyük derecede önem kazanıyor. Ülkemizdeki tüm konutların standart ve yönetmeliklere uygun olarak izole edilmesi durumunda, ülkemizin yılda yaklaşık 7 milyar dolar tasarruf yapacağı belirtiliyor. Sektör, ihtiyaç duyduğu bilgi paylaşımını 3. İzolasyon ve 4. İstanbul Boya Fuarı ile 4 gün boyunca hem yurt içi hem de yurt dışı bağlantılarını güçlendirerek tanıtımını gerçekleştirmeye devam edecek.

 

GÜNEŞ ARABALARI FUARDA

9 Eylül Üniversitesi, Sakarya Üni.- Saitem, Sakarya Üni.- Entek ve Ege Üniversitesi Güneş Enerjisi Enstitüsü, kendi tasarladıkları güneş arabaları ve çeşitli etkinliklerle fuarda yer aldılar.

 

YENİ TASARIMLAR RENKLİ ETKİNLİKLER BU FUARDA

2.  Güneş Enerjisi Fuarı, 3. İzolasyon Fuarı ve 4. İstanbul Boya Fuarı’nda planlanan etkinlikler ile hem katılımcı firmalarına hem de ziyaretçilerine değerli anlar yaşatıyor. Sempozyumlar ve firma konferanslarının yanı sıra, çok farklı etkinlikler oluşturuluyor. Etkinlikler, tüm ziyaretçi ve katılımcılardan büyük ilgi görüyor.

 

FUARLARA DESTEKLER GÜÇLÜ

Sektörde ilk defa İhlas Fuarcılık tarafından düzenlenen ve ana sponsorluğunu Tunçmatik ve Japon devi Kyocera’ın birlikte yaptığı Güneş Enerjisi Teknolojileri Fuarı, alanıyla ilgili dernekler tarafından da tam destek görüyor.

 

2. Güneş Enerjisi Fuarı’nı destekleyen kuruluşlar:

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı başta olmak üzere, KOSGEB, Tema Vakfı, Temiz Dünya Ekoloji Derneği, Hesiad, Enerji Profesyonelleri Derneği, Çevkor, Güneşe Derneği.

 

3. İzolasyon ve 4. İstanbul Boya Fuarları’nı destekleyen kuruluşlar:

Polistren Üreticileri Derneği, Bims Sanayicileri Derneği, İstanbul Serbest Mimarlar Derneği, Su Yalıtımcıları Derneği, Doğal İzolasyon Malzemeleri Üreticileri Derneği ve Tuğla ve Kiremit Sanayicileri Derneği fuar esnasında gerçekleştirecekleri çalışmalarla, faaliyetleri hakkında sektörü bilgilendiriyor.

 

TÜRK-ALMAN İŞBİRLİĞİ

2. Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı, uluslar arası işbirlikleri ile de dikkat çekiyor. İhlas Fuarcılık ve Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası tarafından gerçekleştirilen çalışma ile Almanya’nın Baden-Württemberg Eyaleti, Uluslar arası Ekonomik ve Bilimsel İşbirliği Teşvik Kuruluşu aracılığıyla fuar kapsamında ilgili firmalar işbirliği görüşmeleri yapacaklar.

 

İhlas Fuarcılık Hakkında

İhlas Fuarcılık, ilk organizasyonunu 1988 yılında Tekstil Makineleri Fuarı ile gerçekleştirdi. Düzenlediği spesifik fuarlarla, fuarcılık sektörüne, ismini sağlam şekilde yazdıran şirketimiz, 2. Güneş Enerjisi, 3. İzolasyon ve 4. İstanbul Boya Fuarları Teknolojileri Fuarı ile toplamda 84. fuarına imza atmış olacak.

 

Detaylı Bilgi İçin:

Fuarlarımız ile ilgili daha detaylı bilgi sahibi olmak için www.gunesenerji.com, www.izolasyonfuari.com ve www.boyafuari.com web sitelerini ziyaret edebilir yada iletişim adreslerimiz ile bağlantı kurabilirsiniz.

Kaynak : Fuar Organisayonu

 

www.solar-santral.com

www.solar-bazaar.com

www.normenerji.com.tr

fuar açılışından
fuar açılışından
norm enerji standından
norm enerji standından
norm enerji standından
norm enerji standından
norm enerji standından
norm enerji standından
 
trt çocuk bizlerle
trt çocuk bizlerle
 
BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR