FORMULA G GÜNEŞ ARABALARI YARIŞMASI …

 

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) öğrencilerinden oluşan 24 kişilik ekip, yaptıkları güneş enerjisiyle çalışan araba ile İzmir de TÜBİTAK tarafından düzenlenecek yarışmaya katılacak.

 

Yenilenebilir enerjiye dikkat çekmek için organize edilen bu yarışmaya katılan Elektrik ve Elektronik Mühendisliği ve Meslek Yüksek Okulu Otomotiv Bölümü öğrencileri, Kahramanmaraş ın adını duyurmayı amaçlıyor. Çalışmayı üniversitenin yanı sıra İl Özel İdaresi ve Kahramanmaraş Lider İşadamları Derneği (KALİDA) de destekliyor.

 

KALİDA Yönetim Kurulu üyelerinden Durmuş Karcıoğlu ve Mehmet Emin Arıkan, 6 aylık bir çalışma sonucunda hazırlanan ve kısa sürede bazı eksiklikleri tamamlanacak olan aracı görmek için Kahramanmaraş Meslek Yüksekokulu nu ziyaret etti.

 

Proje Koordinatörü olan Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Serdar Yılmaz, çalışmalar hakkında bilgi verirken, öğrenciler de üyelere aracın nasıl çalıştığını gösterdi.

 

Yılmaz, hazırlanan araçla İzmir Pınarbaşı nda 3-9 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek olan TÜBİTAK Formula G Güneş Arabaları Yarışması na katılarak iyi bir derece elde etmek istediklerini belirtti.

 

Elektrik ve Elektronik Mühendisliği ile Otomotiv Bölümü öğrencilerinin büyük bir özveriyle çalışmaları sürdürdüğünü ifade eden Yılmaz, finale kalmak istedikleri yarışmada üniversitenin ve Kahramanmaraş ın da adını duyurmak istediklerini kaydetti.

 

Yılmaz, yenilenebilir enerji kaynaklarına dikkat çekmenin de yarışmanın asıl amacı olduğunu vurguladı.

 

Projeden dolayı büyük heyecan duyduklarını söyleyen KALİDA Yönetim Kurulu üyelerinden Durmuş Karcıoğlu ve Mehmet Emin Arıkan da dernek olarak gerekli desteği vereceklerini açıkladı.

 

(CİHAN) 03 Mayıs 2009

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR