40 yıllık tekstilci gayrimenkule girdi …

 

44 yıldır tekstil ve hazırgiyim sektöründe faaliyet gösteren, Türkiye’nin yanı sıra 40’a yakın ülkede Pierre Cardin, Cacharel, US Polo ve Becon markalarının satış ve pazarlamasını yapan Aydınlı Grubu, gayrimenkul sektörüne girdi.

 

Aydınlı Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Kavurmacı, İstanbul Esenyurt’ta inşaatına başladıkları 866 konutluk ‘ Solar Kent ’ projesiyle sektöre adım attıklarını söyledi.

 

Hazırgiyim sektöründeki tecrübelerini gayrimenkul sektörüne taşımak istediklerini vurgulayan Kavurmacı, “Projede enerji verimliliğini ön plana çıkarmayı planlıyoruz. Solar Kent’in en önemli özelliği kendi enerjisini kendisinin üretmesi olacak” diye konuştu.

Projede güneş enerjisinden yararlanılacağını ifade eden Ömer Faruk Kavurmacı, aydınlatma ve ısınmada da güneş enerjisi yardımıyla verimlilik sağlanacağını anlattı.

 

62 milyon liralık proje

Solar Kent’in 62 milyon TL’lik bir proje olduğunu kaydeden Kavurmacı, inşaatına başlanan konutların 24 ay içinde teslim edileceğini söyledi.

 

Evlerin rekabetçi fiyatlarla satışa sunulacağını belirten Kavurmacı, “Solar Kent, 28 bin 500 metrekarelik alanda kurulacak. Üç farklı tipte konutun yer alacağı projede açık ve kapalı yüzme havuzu, fitness center, sauna gibi imkânlar da sunulacak” dedi.

 

15 yeni mağaza açacak

Projede ağırlıklı olarak özsermaye kullanılacağını belirten Kavurmacı, “Sektörde birkaç firma sıkıntı çekiyor olabilir. Bunun başlıca nedeni de krizin öngörülememesi.

Finansman sıkıntısı yaşanıyor ama inşaat sektörü duruşunu muhafaza ediyor. Bu ortam maliyetlerin de düştüğü bir ortam” dedi.

 

Ana faaliyet alanları olan hazırgiyim sektörüyle ilgili olarak da bilgi veren Kavurmacı, “Bir yıl içinde toplam 15 mağaza açmayı hedefliyoruz. Beş tanesi yurtdışında olacak” dedi.

Sektörde marka olmuş bir firma olduklarını söyleyen Kavurmacı, “Ortaya koyduğumuz marka değerini başta inşaat olmak üzere başka sektörlere de taşımayı istiyoruz. Bu sektörler içinde enerji, bilişim ve haberleşme bulunuyor” dedi.

Ömer Faruk Kavurmacı bu yıl 234 milyon TL ciro elde etmeyi hedeflediklerini kaydetti.

milliyet.com.tr / ekonomi servisi

-.-

Solar enerji, güneş enerjisi, güneşten elektrik üretimi, uygulamalar, tüm ekipmanlar, çeşitleri, teknik ve fiziki özellikler ile fiyat listeleri için;

www.solar-pazar.com

Solar santral, güneş tarlası, güneş tarlaları, güneş santral, güneş santralları, güneş enerji santralı, ges, danışmanlık, müşavirlik, mühendislik, tesis, işletme, yatırımcılar  için;

www.gunes-santral.com

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR