Pumarex, Türkiye pazarına giriyor

11 yıldır Almanya da faaliyet gösteren racing ATV ve ekonomik ulaşım araçları üreten Pumarex Türkiye pazarına giriyor.

 

Tasarımı Alman Pumarex mühendisleri tarafından yapılan yeni jenerasyon araçlar farklı konsept ve dizayn ile üretiliyor. "New age racing ATV" olarak isimlendirilen modelleri İstanbul, Ankara ve Antalya gibi illerde mayıs ayından itibaren satışa sunuldu. Firmanın iki Türk ortağı hybrid, elektrik, benzin motorlu iki, üç, dört tekerlekli fantastik ve ekonomik ulaşım araçlarını Türkiye pazarı ile tanıştırmayı hedefliyor.

 

Otomobil ve motosikletin yaygın olarak kullanıldığı ülkemizde ulaşım araçları anlamında da teknolojinin son yenilikleri ile tanışmaya başlıyoruz. Birçok otomobil ve motosiklet firması petrole natif araçları pazara sunmaya hazırlanırken, mevzuatlardaki sınıflandırmayı bekliyor. Bu süreç devam ederken Türkiye nin genç nüfusu ve ulaşım araçlarındaki pazar potansiyeli yerli olduğu kadar yabancı firmaların da dikkatini çekiyor. Alman Pumarex Türkiye pazarına giren alışık olmadığımız araçlar konseptlerini pazara sunan son firmalardan biri.

 

HEDEF 22 ŞEHİR

Almanya da faaliyet gösteren Pumarex‘in Türk ortakları geçen yıl Türkiye pazarını fizibilite etmeye başladı ve 2010 da Türkiye deki faaliyetine başladı. Firmanın en çok dikkatini çeken konu ise dünyanın en pahalı petrolünün Türkiye de satılıyor olması. Markanın hedefi şimdilik 22 büyük ilde sınırlı sayıda bayilik oluşturarak Pumarex ürünlerini kullanıcılar ile buluşturmak. İstanbul, Ankara ve Antalya da illerinde satışlar başladı. Elektrik, benzin ve hybrid motorları iki, üç ve dört tekerlekli gövdeler üzerinde modelleyerek hobby ve ekonomik ulaşım araçları üreten Pumarex in aynı zamanda Çin deki bir fabrikaya ortaklığı bulunuyor. Fabrikada dünyanın birçok ülkesindeki farklı markalara fason üretim yapılıyor. Hem üretici hem de ithalatçı konumundaki firma 2011 yılında pazara yeni modeller de sunacak.

 

PETROLE BAĞIMLILIK AZALACAK

Ülkemiz litresi 4 TL ye yaklaşan petrol fiyatları ile dünyanın en pahalı yakıtını kullandığı için petrole natif enerji ile çalışan araçlar ilgi görüyor. Bütçelerde en çok göze batan gider yakıt giderleri. Avrupa da önümüzdeki 3 yıl içinde elektrik motorla çalışan araçların pazar payı en az % 10 olması bekleniyor. Hybrid motorlu araçlar için ülkemizde de birçok marka hazırlık yapıyor. Bununla birlikte natif enerjili araçların altyapı hazırlığı için özel sektörle birlikte belediye ve kamu sektörü de hazırlıklar içinde.

 

ÇİFT MOTORLU ARAÇLAR GELİYOR

Pumarex modelleri hobby ve ekonomik gurup olmak üzere 2 sınıftan oluşuyor. Elektrik ve hybrid motorlu olanlar şarj edilerek kullanılıyor. Hybrid Spider 1200, 60 km hıza kadar elektrik motor ile çalışırken, 60 km süratin üzerine çıkıldığında benzin motor devreye giriyor. İskeleti ve kaportası karbon fiberden imal edilen araç 600 kilogram ağırlığında. Aracın 2 motoru var, biri 6.000 watt lık elektrik motor ve 170 hp gücündeki benzin motor. Maksimum hızı ise 250 km/saat. Benzin motor devrede iken aynı zamanda elektrik motor kendiliğinden şarj oluyor. Bu model 2011 yılında Türkiye pazarına sunulacak. Satış fiyatı henüz belli değil.

 

Elektrikli bisiklet ve scooter modelleri ise 5 saatte şarj olurken maksimum 100 km yol alabiliyor. Bunun maliyeti ise 1 TL yi geçmiyor. Electro compact modeli katlanıp el çantası gibi taşınabiliyor. Bisikletin ağırlığı 17 Kg, sürati ise 24 km/saat. Daha çok yat ve tekne hobisi olanlara hitap eden bu modelin satış fiyatı 1.400 TL.

 

Benzin motorlu racing ATV araçlar ise motosiklet keyfini dört tekerlek üzerinde yaşamak isteyenler için ideal. Bu modeller büyük şehirlerde otomobil yerine tercih ediliyor ve motosiklet ehliyeti ile kullanılabiliyor. 250 cc lik bu araçlar 3 veya 4 tekerlekli olarak satışa sunuluyor. Cadde ve arazi tipi olmak üzere 2 farklı versiyonu olan ATV ler profesyonel kullanıcıları hedefliyor. Fiyatları ise 7.900 TL. www.samanyoluhaber.com / 16 Haziran 2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR