Yerli kaynakların önünü açacağız …

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, " Güneş yerli kaynaklarımızdan bir tanesi. Meclis Enerji Komisyonuna getirdiğimiz kanun teklifi ve Genel Kurula getireceğimiz kanun tasarılarıyla beraber Türkiye nin yerli kaynaklarının önünü açan bir çalışma yapacağız " dedi.

 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, güneş enerjisinin önünü açacak çalışma yapacaklarını söyledi. Yıldız, Antalya da enerji konusunda mühendislik hizmeti veren 30 sektör temsilcisiyle Sheraton Otel de bir araya geldi. Toplantı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yıldız, her gittiği ilde, zamanı daha iyi kullanabilmek için sektör temsilcileriyle tanışmak amacıyla toplandığını vurguladı. Bakan Yıldız, elektro mekanik sanayi ve enerji sektörü temsilcileriyle, sektörün daha ileriye gidebilmesi, problemlerin giderilebilmesi için görüş alışverişinde bulunduklarını kaydetti.

 

" Antalya da özellikle yazın enerji sıkıntısı oluyor. Bu sorunlar gündeme geldi mi? " sorusu üzerine Bakan Yıldız, " Tabii. Biz Antalya nın bütün problemlerini değerlendirdik. Antalya da daha neler yapabiliriz, onu konuştuk " dedi.

 

Bakan Yıldız, " Güneşten elektrik enerjisi üretilebilmesi amacıyla teşvik gündemde mi ?" sorusu üzerine de şunları söyledi :

 

" Gündemde. Güneş, yenilenebilir enerji kaynaklarından, yerli kaynaklarımızdan bir tanesi. Meclis Enerji Komisyonuna getirdiğimiz kanun teklifi ve Genel Kurula getireceğimiz kanun tasarılarıyla beraber, bu konuda Türkiye nin yerli kaynaklarının önünü açan bir çalışma yapacağız. Önümüzdeki aya kadar inşallah getiririz. "

 

AK Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak da Bakan Yıldız ın Antalya da Enerji Bakanlığının konusunda faaliyet gösteren yatırımcı ve mühendislik hizmetleri veren sektör temsilcileriyle tanışmak istediğini, bu nedenle tanışma toplantısı düzenlediklerini söyledi.

15.05.2009

A.A.

 

www.solar-pazar.com

www.gunes-santral.com

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR