Çevre ve Orman Bakanı Eroğlu Dalyan da incelemelerini tamamladı …

Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu iki gündür Muğla nın Ortaca ilçesi Dalyan beldesinde sürdürmekte olduğu incelemeleri tamamladı.

 

Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Dalyan beldesinde sürdürmekte olduğu incelemeler kapsamında önce belediye başkanları ile bir toplantı yaparak bölgenin sorunlarını dinledi.

 

Bakan Eroğlu nun daha sonra bölgede AK Parti İlçe ve Belde Başkanları ile basına kapalı toplantı yaparak sorunları ve yapılan yerel seçimleri değerlendiği öğrenildi. Bakan Eroğlu, sabah kahvaltısında, Ortaca Kaymakamı Mustafa Gürdal, Dalyan Belediye Başkanı Arif Sarı ve diğer yetkililerle görüştü. Eroğlu, Özal Akdoğan ın yaptırdığı güneş enerjisi ile çalışan tekne hakkında Akdoğan dan bilgi aldı.

 

Bakan Eroğlu, Dalyan Kanalı nda gürültü kirliği ve teknelerden atılan siltilelerin ortadan kaldırılması amacıyla güneş enerji ile çalışan teknelerin çalışması için Ortaca Kaymakamı Mustafa Gürdal a talimat verdi.

 

Dalyan Belediye Başkanı Arif Sarı ve Ortaca Kaymakamı Mustafa Gürdal çok zamandır üzerinde durulan ve yapımı bir türlü gerçekleşmeyen Dalyan Kanalı üzerinde yapılacak köprü için Bakan Eroğlu ndan yardım istedi. Bakan Prof. Dr. Eroğlu asma köprünün yapılması için proje hazırlanmasını istedi.

 

Dalyan Rosej Otel de Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik. Dalaman Belediye Başkanı Sedat Yılmaz, Köyceğiz Belediye Başkanı Salih Erbay ve Kavaklıdere Belediye Başkanı Nuray Bozyer, Orman Bölge Baş Müdürü İbrahim Aydın ve diğer bürokratlarla basına kapalı olarak toplantı yaptı. Toplantıda belediye başkanları sorunları ve isteklerini içeren dosyaları Bakan Eroğlu na verdi.

 

Çevre ve Orman Bakanı Eroğlu, daha sonra bölgede AK Parti ilçe ve belde başkanları ile toplantı yaptı. Bakan Veysel Eroğlu daha sonra güneş enerjisi ile çalışan Kardak Turizm Sahibi Özay Akdoğan ın sahibi olduğu tekneye binerek kanal turu yaptı. Bakan Eroğlu güneş enerjisi ile çalışan teknenin çalışması için talimatı verdi.

 

Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Ankara ya gitmek için Ortaca ya Bağlı Dalyan beldesinden ayrılarak Dalaman Havalimanı na hareket etti.

medya73.com / 13.06.2009

 

www.normenerji.com.tr

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR