KAÇAK ELEKTRİK ORANLARINDA HEDEF YÜZDE 10 ...

Bakan Taner Yıldız, Türkiye genelinde kaçak elektrik kullanım oranlarının düşünülmesi amacıyla kayseri modeli çalışma yapacaklarını anlattı. Yapılan görüşmelerde ortaya çıkan değerlendirme sonucu kaçak oranlarının düşünülmesi ile ilgili hedefler koyduklarını aktaran Yıldız, 3 Kasım 2002 seçimlerinden sonra yüzde 26 larda ve gayri resmi rakam olarak yüzde 30 larda olan kayıp kaçak oranının şuan yüzde 14 lere indiğini ifade etti.

 

Bu rakamın çok iyi olduğunu hatırlatan Yıldız, " Ama yeterli mi ? diye sorarsanız. Yeterli değil. Daha da aşağı çekilmesi gerekir. Bunu AB ortalamasının altına yada Kayseri ortalamasının yakınlarına çekmeliyiz. Mutlaka yüzde 10 lara düşmelidir. " diye konuştu.

 

Kaçakların önlenmesi ile ilgili öncelikli olarak iyi niyetlerini de ortaya koyacaklarını ifade eden Bakan Taner Yıldız, bu süreçten sonra tavizin de söz konusu olmayacağına işaret etti.

 

Kaçak elektriğin önlenmesi için bütün teknik çalışmaları ortaya koyacaklarına işaret eden Bakan, " İnsanlarımıza kaçakların sonlandırılması için kolaylıklar göstereceğiz. Ama halen buna rağmen bu yola devam edenlere kesinlikle müsamaha göstermeyeceğiz. Kesinlikle izin verilmeyecek ve bir başka vatandaşımızın hakkını bir başkasına da müsaade ederek kullandırtmayacağız. " ifadesini kullandı.

 

Yıldız, kaçak elektrik kullanmayan ve oranı az olan bölgelerdeki insanların, artık kaçak elektrik kullanan bölgelerdeki insanların elektrik parasını ödemeyeceğini kaydetti.

 

2012 yılına kadar kanunla bölgesel tarife sınırlandırılmış durumda olduğunu anlatan Yıldız, " Bunu 2011 yılında tekrar gözden geçireceğiz. Rakamları ve özelleştirmelere bakacağız. Ne tür sonuçlar elde edildi ona bakacağız. Ona göre kararımızı vereceğiz. Bir grubun diğer bir gruba yük olması. Bir vatandaşımızın diğer vatandaşımızın cebine yük olmasını hiçbir zaman istemeyiz. Sistemi de bozmadan böyle bir yapılandırma olacaktır. " diye konuştu.

CİHAN / samanyoluhaber.com / 19 Temmuz 2009

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR