Varyap Meridian Yeşil Enerji üretimine geçti …

Varyap Türkiye nin ilk ve tek "yeşil lüks" projesi Varyap Meridian in satış ofisinde, projenin genelinde de uygulanacak yenilenebilir enerji üretimine geçti.

 

Varyap, inşaatı Batı Ataşehir de devam eden Varyap Meridian in satış ofisinde, rüzgar ve güneş enerjisinden faydalanarak yenilenebilir enerji üretimine başladı. Satış ofisinde kurulan rüzgar türbini ve güneş panellerinden oluşan 180kW lık toplam kurulu gücü bulunan sistem satış ofisinin 1000kwh olan toplam tüketiminin 51,12kwh lık bölümünü karşılıyor. Amerikan Yeşil Binalar Konseyi nin belirlediği LEED kriterlerine uygun olarak çalışan sistem proje genelinde yüzde 40 a varan enerji tasarrufu sağlayacak önlemlerin bir parçası olarak uygulanıyor.

 

Varyap Meridian projesinde tasarrufla ilgili olarak yapılan radikal düzenlemeler arasında; binaları güneş ve rüzgara göre konumlayarak ısı kayıplarını minimize etmek, doğru malzeme seçimleriyle yalıtımı artırmak, az enerji tüketen A sınıfı elektrikli ekipmanlar kullanmak, doğal aydınlatmadan maksimum yararlanmak, az elektrik tüketen lambalar kullanmak, yağmur sularını toplamak ve peyzajda az su tüketen bitkilere yer vermek gibi önlemler bulunuyor.

 

Varyap Meridian konutlarında TSE, LEED ve uluslararası kurumlar (ASHRAE) tarafından belirlenmiş standartları uygulayarak normal bir konuta göre yüzde 40 a varan oranlarda tasarruf elde ediliyor.

Ağustos 2009

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR