4. Güneş Enerjisi Sistemleri Sempozyumu na Doğru …

Makina Mühendisleri Odası (MMO) Mersin Şube Başkanı Naci Erçolak, yenilenebilir ve ALTERNATİF  enerji kaynaklarının önümüzdeki dönemde daha çok öne çıkacağını vurgulayarak, Mersin in bir güneş kenti olduğu ve bu nedenle de yaşanılan süreçten uzak durulmaması gerektiğini söyledi.

 

Makina Mühendisleri Odası (MMO) Mersin Şube Başkanı Naci Erçolak, yenilenebilir ve natif enerji kaynaklarının önümüzdeki dönemde daha çok öne çıkacağını vurgulayarak, Mersin in bir güneş kenti olduğu ve bu nedenle de yaşanılan süreçten uzak durulmaması gerektiğini söyledi.

 

MMO Mersin Şubesi tarafından bu yıl 4. sü organize edilecek olan Güneş Enerjisi Sistemleri Sempozyumu ve Sergisi nin 6-7 Kasım 2009 tarihleri arasında Kongre ve Sergi Sarayı nda düzenleneceği açıklandı.

 

Ulusal çapta düzenlenecek olan sempozyuma Türkiye nin yanı sıra uluslararası ölçekte konukları olacağı kaydeden Naci Erçolak, sempozyumdan bir gün önce gerçekleştirilecek olan çalıştayla birlikte güneş kentleri ve güneş kentlerinin nasıl olması gerektiği sorusuna yanıt aranacağını ve bunun da güneş kentlerini oluşturulması noktasında bir yol haritası niteliği taşıyacağını belirtti. Erçolak, "Güneş kentleri ile ilgili projeler tüm yerel yönetici adaylarının taahhütleri arasında yer alan bir konu.

 

Bu açıdan özellikle sokak ve park lambalarının aydınlatılmasında güneş enerjisinin kullanımı, havaya salınan karbondioksit oranının da azalmasına neden olacaktır" dedi. Güneş enerjisinin kamuoyunda gittikçe daha fazla yer bulmaya başlamasının, diğer kentleri bu yönde girişimlere sevk ettiğinin ifade eden Erçolak, "Diyarbakır da yapılan küçük bir güneş evi bile tüm kamuoyunun dikkatini çekti. Bu bağlamda bir güneş kenti olan Mersin in, bu süreçten uzak durmaması gerekir. Yenilenebilir ve natif enerjiler, günümüzde ve önümüzdeki süreçte varlığını daha çok hissettirecektir. Bu açıdan güneş enerjisinin kullanımı yönünde büyük bir fırsata sahip bulunmaktayız" diye konuştu.

www.haberfx.net / 11.09.2009

-.-

www.normenerji.com.tr

www.solar-bazaar.com

www.solar-santral.com

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR