Japonya, Bulgar enerji ve altyapı projelerine yatırımlar yapmak istiyor …

Dışişleri Bakan yardımcısı Marin Raykov, Japon Uluslararası Değiş - Tokuş Konseyi’nin Akito Naito yönetimindeki ekonomik misyonu ile bir araya geldi.

 

Temas sırasında AB ile Japonya arasındaki global ortaklık bağlamında dostane Bulgar-Japon ilişkilerinin hızlı gelişmesine çok iyi değerlendirme yapıldı. Karşılıklı alışverişle enerji üretimi ve altyapı gibi öncelikli alanlara getirilen Japon yatırımlarının artırılması için önemli bir potansiyelin mevcut olduğuna dikkat çekildi.

 

Bakan yardımcısı Raykov, Japon heyetine Bulgaristan’ın atom enerjisi üretimi ile yenilenebilir enerji kaynakları alanına yatırımların çekilmesinde Bulgaristan’ın sahip olduğu öncelikleri tanıttı.

www.bnr.bg / 29.09.2009

---

Miliband: Temiz enerjide elektrik kesintisi olmayacak …

Britanya nın Enerji ve İklim Değişikliği Bakanı Edward Samuel Miliband, gelecek 8-10 yıl içinde temiz enerji kaynaklarına yönelmeyle elektrik kesintisi olmayacağını belirtti.

 

Miliband, teknolojide rüzgar enerjisine dönmenin, bazı kaynakların belirttiği gibi elektrikte sıkıntı yaratmayacağını, bu konuda ülkesinin öncü olacağını bildirdi.

 

Britanya Dışişleri Bakanı David Miliband ın kardeşi olan Edward Miliband, Aralık ayında Danimarka nın başkenti Kopenhag da yapılacak iklim değişikliğiyle ilgili önemli toplantı için "pek iyimser olmadığını" belirtti.

www.zaman.com.tr

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR