CEBIT Eurasia 2009 Rehberi …

Cebit in 2. gününde artık fuar ve katılımcılarla ilgili detaylı bilgi sahibi olmuş olarak sizlere genel bir bilgi vermek isterim.

 

Bu sene CEBIT in bana göre en önemli özelliği "Kurumsal Tüketici" ile "Bireysel Tüketici"yi ayırmaya çalışmış olması. Bu bağlamda Salon 1, 2, 3, "İş Dünyası" olarak Salon 4, 5, 6 "Tüketici Elektroniği" olarak  Salon 7 de "Dijital Yaşam" olarak adlandırılmış.

 

Salon 1, 2 ve 3 e normal davetiye veya biletle girmeniz mümkün değil. Ancak yanınızda bir şirket mensubu olduğunuzu gösterir kartvizitiniz varsa "İş Dünyası" girişi için tahsis edilmiş bankolardan özel giriş kartı çıkartabiliyorsunuz. Bu durum iş görüşmesi yapmak ve doğru iş kontağını bulmak için  gelmiş firmalar için memnun edici olabilir fakat malesef segmentasyon çok da titizlikle yapılmamış olduğundan "İş Dünyası" bölümünde aslında nihai tüketiciye yönelik olan ürünler de bulunmakta ve onlar bu durumda bekledikleri ziyareti alamamakta.

 

Elbette kartviziti olan herkes bu salonları ziyaret edebilecektir ama ya öğrenciler, emekliler ve ev hanımları? Örneğin Salon 2 de bulunan Fransa bölümündeki Mecer firmasının (Fransa da kendi alanında lider firmadır) ürünleri olan HD kameralar ve DVD/TV kombine cihazlarını dediğim gibi öğrenci, ev hanımı gibi kartvizit sahibi olmayan kişiler göremeyecekler. Ben sizlere elimden geldiğince bu ve başka ürünleri ayrıca haber olarak ileteceğim. Son olarak yukarıda bahsettiğim nedenlerle fuardaki firmaların yerleştirilmesinde bir sorun olduğunu düşünüyorum.

 

Salon 1, 2 ve 3 te genel olarak kurumsal ihtiyaçlara yönelik cihazlar ve ülke pavyonları yer almakta. Bunlar arasında eğitim sistemleri ve cihazları, tahsilat ve ödeme sistemleri, ofis araçları, baskı sistemleri, elektronik kartlar, dijital ve mobil güvenlik program ve cihazları, büro ekipmanları, CRM programları, tanıtım ve bilgilendirme sistemleri gibi kurum ve kuruluşlara yönelik ürünler var. Elbette arada nihai tüketiciyi de ilgilendirecek ürünler, aksesuarlar ve markalar bulunmakta; Sharp, Toshiba, Mecer gibi.

 

Salon 4, 5, 6 ve 7 hemen herkesin ilgisini çekecek ürünler, hizmetlerle dolu. Gerek devlet kurumları, gekrek medya kuruluşları, program üreticileri, cep telefonları, dijital cihazlar hepsi bu salonlarda yer almakta. Sizlere özellikle salon 5 te yer alan Adalet Bakanlığı standını ayrıca TRT ve F1 ortak standını ziyaret etmenizi tavsiye ederim.

 

Daha sonra yazacağım e-devlet ürün ve sistemlerine yönelik yazımda Adalet Bakanlığı ve diğer kamusal hizmetlerden detaylı olarak bahsedeceğim ama genel bir fikir vermek açısından adalet sisteminin teknolojiden faydalanarak bizler için prosedürleri ne kadar pratik bir hale getirdidiğini görünce şaşıracaksınız.

 

TRT ve F1 dergisinin yanyana bulunan standlarına imza attıkları ortak şovun kaçırılmaması gerek. Yanyana bulunan 3 tane F1 arabasına binerek, önünüzdeki dev HD ekrandan simülasyonla diğer arabalardaki ziyaretçilerle yarış yapabiliyorsunuz. İnanılmaz keyifli ve heyecanlı bu aktiviteyi mutlaka denemenizi öneririm, tabi eğer sırada yer bulabilirseniz. :)

 

Salon 6 da dünkü yazılarımda bahsettiğim Rogadis in bluetoothlu ürünlerini ve Mobiliz in kişisel kullanım için üretilmiş ilk takip cihazını sakın görmeden geçmeyin. Bunların dışında kaçırılmaması gereken bir başka stand da İstanbul Üniversitesi öğrencilerinin tamamen kendi çabalarıyla, hiç bir sponsor desteği olmadan (malesef kimse bunu başarabileceklerine inanıp destek olmamış, eminim şimdi pişman olmuşlardır) tasarlayıp ürettikleri güneş enerjisi ile çalışan arabanın olduğu bölüm. bu araba ile solar enerjili araçlar arasında yapılan yarışlarda birinci olduklarını belirtirsem belki neden mutlaka görün dediğimi anlarsınız. Hem insanın güneş enerjisiyle çalışan bir arabayı görmek için kaç kere fırsatı olur ki?

 

Salon 7 de tartışmasız bu sene Türksat yeni ürün ve teknolojileri ile şov yapıyor. Özellikle dijital yayını test etmeniz için oluşturulmuş özel bölümü ziyaret etmeden fuardan ayrılmanız büyük kayıp olur. Türksat ın yeni ürün ve hizmetlerini ayrı bir haber konusu olarak ele alacağım için daha fazla ipucu vermek istemiyorum. Salon 7 de ayrıca NG Mobile standını da ziyaret etmenizi tavsiye ederim. Markayı belki daha önce duymamış olabilirsiniz ama eminim Gold Bilgisayar dersem bir çoğunuz bu adı tanıyacaktır. Gold Bilgisayarın cep telefonu piyasasına giren markası olan NG Mobile çok ilginç telefon modelleriyle fuarda yerini almış. Bunların dışında Bimeks bu fuar için özel bir tekno market açmış ve ürünlerini indirimli özel fuar fiyatları ile satışa sunuyor. CEBIT 2009 a mutlaka gelin, her şey bir yana geleceği şimdiden kendi gözlerinizle görün.

www.haberturk.com / 09.10.2009

-.-

Fenercell e ziyaretler sürüyor …

CeBIT Bilişim Eurasia Fuarı nda standı bulunan Fenercell e ziyaretler sürüyor.

 

Fenerbahçe Kulübü Sportif Direktörü Aykut Kocaman ve sarı-lacivertli  ekibin unutulmaz futbolcularından Rıdvan Dilmen, TÜYAP Büyükçekmece Fuar ve  Kongre Merkezi nde gerçekleştirilen fuardaki Fenercell standını ziyaret etti.

 

Fuarı gezenlerin büyük ilgisiyle karşılaşan Kocaman ve Dilmen,  hayranlarıyla fotoğraf çektirip imza dağıttı.

 

Fenerbahçe Futbol Takımı İdari Menajeri Hasan Çetinkaya nın da bulunduğu  ziyaret, internetteki www.fenercell.tv adresinden canlı bağlantıyla taraftarlara  ulaştırıldı.

 

Fenercell in 3G mini canlı yayın aracı ile gerçekleşen bağlantıyı  bilgisayarları başındaki çok sayıda taraftar izleyebildi.

AA / 08.10.2009

-.-

CEBIT te Fener Alayı

Teknik Direktör Daum ve futbolcular, CeBIT Eurasia Bilişim Fuarı nda Fenercell Standı nı ziyaret etti. Milli takımlarda bulunan 11 futbolcunun dışında Deivid ve Carlos un katılmadığı etkinlikte, Fenercell standı taraftarların akınına uğradı. Yoğun ilgi nedeniyle hem futbolcular hem de basın mensupları zor anlar yaşadılar.

www.takvim.com.tr / Spor / 10.10.2009

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR