Yabancı yatırımcılar Türkiye’nin güneşine hayran kaldı …

Uluslararası Enerji Kongresi’ne Türkiye’deki güneş enerjisi potansiyeli damga vurdu.

 

Dünyanın önemli güneşten elektrik üreticisi Sharp Pazarlama ve Basın Müdürü Barbara Rudek, “ En az güneş alan Doğu Karadeniz Bölgesi bile Almanya’dan daha güçlü. Teşvik çıkarsa Türkiye’ye yatırım yapabiliriz. ” dedi.

 

Güneş panelleriyle elektrik üretimi konusunda CİHAN’a açıklamalarda bulunan Sharp Pazarlama Müdürü Barbara Rudek, bu alanda iyi bir tarife garantisi alamadıkları için yabancı yatırımların yetersiz kaldığını söyledi. Türkiye’nin iklim şartlarının ve nüfusunun güneşten elektrik üretimi konusunda büyük avantajlar taşıdığını dile getiren Rudek, “ Eğer teşvik gelirse Sharp Almanya’ya kurduğu 2.2 gwatlık kurulu gücün aynısına Türkiye’de kısa sürede ulaşır. ” diye konuştu.

 

Bu yatırımlarla Almanya’da 40 bin insana istihdam sağladıklarını dile getiren Rudek, benzer iş imkanının Türkiye’de de oluşabileceğini söyledi.

CİHAN / 09.Ekim 2009

-.-

Federal Almanya Cumhuriyeti

Yönetim şekli : 1949’dan beri demokratik, parlamenter federal devlet

Başkent : Berlin, 3,4 milyon nüfus

Bayrak : Siyah, kırmızı, sarı renkli üç yatay şerit

Devlet arması : Stilize kartal

Milli marş : Sözleri August Heinrich Hoffmann von Fallersleben’ın “Almanların Şarkısı” şiirinin üçüncü kıtasından oluşuyor. Beste: Joseph Haydn’ın “Kayzer Marşı”

Milli Bayram : 3 Ekim; Alman Birliği Günü

Parlamento : Federal Meclis (Bundestag); 16. yasama yılında 613 milletvekili

Saat kuşağı : Orta Avrupa MEZ/MESZ

Para birimi : Almanya, Euro Bölgesi içindedir, 1 Euro = 100 Cent

Telefon kodu : +49

Internet kodu : .de (en sık kullanılan 10 domain adresinden biri) Resmi dil Almanca: Almanca, 100 milyon insanın anadilidir. Aynı zamanda Avrupa Birliği içindeki en yaygın anadildir.

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR