İnci Holding ve Anel Enerji 20 MW’lık Güneş Enerji Santralı kuracak …

İzmirli İnci Holding ve Anel Grup, ilk aşamada toplam 20 MW gücünde güneş enerji santrali kurmak ve işletmek için ortak bir şirket kurulacağını açıkladı. Yeni şirkette Anel Enerji ve İnci Holding’in hissesi yüzde 50 - 50 şeklinde olacak.

 

İzmirli İnci Holding ve Anel Grup, ilk aşamada toplam 20 MW gücünde güneş enerji santrali kurmak ve işletmek için ortak bir şirket kurulacağını açıkladı.

 

Anel Enerji ve İnci Holding’in yüzde 50 - 50 oranında hissedar olacağı şirket, 20 MW gücünde güneş santrali kuruması ve işletmesinin yanı sıra, yenilenebilir enerji alanında gerekli teknik personel ve altyapı geliştirecek. Şirket bu alanda, diğer yatırımcılara ve üçüncü şahıslara da teknoloji ve hizmet sağlamayı hedefliyor.

 

İnci Holding’den yapılan yazılı açıklamada, yeni bir şirket kurulmasıyla ilgili Anel Grup ve İnci Holding’in üst düzey yetkilileri arasında bir "İyi niyet sözleşmesi" imzalandığını bidirildi. İmza törenine, İnci Holding adına katılan İnci Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Meral İnci Zaim, yenilenebilir enerji kaynaklarını, ülkenin doğal kaynakları açısından önemsediklerini söyledi. Anel Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mukaddes Akay ise 25 yıl önce Anel Elektrik ile oluşmaya başlayan sürecin, bugün elektrik taahhütten mekanik taahhüde, telekomdan, elektronik kart ve cep telefonu üretimine, elektrik panellerinden güneş enerjisi modüllerine, gemi elektroniğinden savunma sanayi Ar-Ge projelerine ve son olarak da enerjiye uzanan yeni girişimle 13 şirketlik bir gruba ulaştığını söyledi.

Yaklaşık 2 yıldır yenilenebilir enerji alanında çalıştıklarını ve güneş modülleri üretimi için yatırım yaptıklarını belirten Akay, TBMM Genel Kurulu’na önümüzdeki günlerde gelmesi beklenen "Yenilenebilir Enerji Yasası"nın, Türkiye’yi kısa süre içinde, güneş enerjisi alanında dünyada ilk 5 ülke arasına sokacağına inandığını dile getirdi. Akay, yapılan işbirliğinin, güneş enerjisi üretim ve depolanmasında büyür bir sinerji oluşturacağının altını çizdi. (ANKA)

-.-

Yenilenebilir Enerji Yasası

Kısaca YEK olarak bilinen kanun bakanlık, epdk ve bazı sivil toplum örgütleri tarafından yapılan ortak çalışmalar sonucu şekillenmiş ve komisyondan geçmiştir. 2004 yılı sonbaharı civarında meclisten geçerek kanunlaşması beklenirken hazineye takılmıştır. Kanun konuyla ilgili Avrupa Birliği kanunlarına ve yönetmeliklerine uyumlu olarak hazırlanmıştır. Enerji piyasasında başlayan serbestleşme hareketinin devamı olarak düşünülmelidir. Kanun dahilinde yenilenebilir enerji kaynaklarını (su, rüzgar, güneş, biokütle, gelgit vb.) kullanarak elektrik üretecek olan şirketlere (HES, RES, GES vb.) çesitli teşvikler sağlanmaktadır.

-.-

www.solar-santral.com

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR