Anel, KKTC de güneş enerjisi santralı kuracak …

Kurulacak santralın, Akdeniz havzasının " en büyük güneş enerjisi santralı " özelliğine sahip olacağı kaydedildi.

 

Anel Grup un, Avrupa Birliği (AB) Fonu desteğiyle KKTC de güneş enerjisi santralı kuracağı bildirildi.

 

Anel Grup tan yapılan yazılı açıklamada, ihale komisyonunun, AB tarafından bu yılın haziran ayında ihaleye çıkarılan 1,26 MV boyutundaki güneş santralı ihalesinde, en iyi fiyatı veren ve teknik yeterliliği sağlayabilecek şirket olarak Anel Telekomünikasyon Elektronik Sistemleri San. ve Tic. A.Ş. yi uygun gördüğü belirtildi.

 

Tamamı AB tarafından finanse edilen, hibe olarak KKTC elektrik işletmelerine devredilecek olan ve KKTC de kurulacak santralın, Akdeniz havzasının " en büyük güneş enerjisi santralı " özelliğine sahip olacağı kaydedildi.

 

AB tarafından özel vergi muafiyetlerinin sağlandığı ve toplam 3,77 milyon euro kontrat büyüklüğündeki projenin, " bir Türk firmasının şu ana kadar projelendirip kuracağı en büyük boyuttaki " güneş enerjisi santralı olacağı ifade edildi.

 

Santralın yıllık 2 gigavatsaat (GWh) üretim yapacağı ve Adanın özellikle yaz mevsiminde elektriğin çok kullanıldığı gündüz saatlerinde oluşan elektrik kesintilerini ortadan kaldıracağı kaydedilen açıklamada, santralın inşaatına Ocak 2010 da başlanacağı ve 400 gün içinde tamamlanacağı bildirildi.

 

Açıklamada, Anel Grup bünyesinde kurulan Anel Enerji nin, daha önce İnci Holding ile ortak bir güneş santralı kurulumu için ön sözleşme imzaladığı, bunun yanı sıra grubun ürettiği güneş modüllerinin satışı için de Alman Sunclass markası için 5 MV lık bir üretim ön sözleşmesi yapıldığı hatırlatıldı.

İstanbul / 18 Kasım 2009

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR