Elektriğe zam sinyali mi ?

Enerji Bakanı Taner Yıldız, hem sanayi kuruluşlarını hem de vatandaşı yakından ilgilendiren elektrik fiyatlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

 

Avrupa’nın gelişmiş ülkelerindeki fiyatlardan örnek veren Enerje Bakanı Yıldız, Türkiye’deki satış fiyatının bunun çok altında kaldığını vurgulayarak “ En ucuz elektriği biz satacağız yarışına girmemiz doğru değil” dedi.

 

Yıldız, Türkiye’de sanayi kullanım için elektrik kullanımının halen kilowat saatte 0.09 Euro cent olduğunu bu rakamın İtalya’da 0.14 Malta’da 0.21 düzeyinde bulunduğunu söyledi. Kendisi petrol üreticisi olan ve yılda 85 milyar metreküp gaz çıkaran Norveç’teki fiyatın da  Türkiye ile aynı olduğuna dikkat çeken Yıldız  “ Oysa onlar doğalgaz üretiyorlar. Normalde fiyatın Türkiye’nin yarısı kadar olması gerekmez mi ? Hayır Türkiye ile aynı ” dedi.

 

Aynı şekilde Türkiye’deki meskenlerde kullanılan elektrik fiyatının 0.11 Euro cent olduğunu hatırlatan Yıldız yenilenebilir enerjiyi en çok kullanan Danimarka’da bile meskenlerde fiyatın 0.27 Euro cent olduğunu kaydetti.  Yıldız önümüzdeki dönemde elektriğe zam sinyali şeklinde yorumlanan şu cümleyle verdi : “ En ucuz elektriği biz satacağız yarışına girmeli miyiz ? Böyle bir yarışı girmemiz doğru değil. ”

 

Yıldız ın hurriyet.com.tr ye yaptığı bu açıklama " Elektriğe yeni bir zam sinyali mi " olarak yorumlandı.

www.hurriyet.com.tr / ekonomi / 20.11.2009

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR