Merkel, Pakistan a daha fazla yardım önerdi …

Almanya Başbakanı Merkel, Pakistan a terörizme karşı mücadelede daha fazla yardım yapmaya hazır olduklarını söyledi. Almanya Başbakanı Angela Merkel, Pakistan a terörle mücadele konusunda daha fazla yardım etme teklifinde bulundu.

 

Merkel, Berlin de Pakistan Başbakanı Yusuf Rıza Gilani ile yaptığı görüşme sonrasında düzenlenen basın toplantısında, Pakistan ın terörizm nedeniyle büyük acılar yaşadığını bildiklerini belirterek, terörizme karşı mücadelede daha fazla yardım yapmaya hazır olduklarını söyledi.

 

Pakistan daki gençlerin daha iyi meslek eğitimi almaları için yatırım yapacaklarını da ifade eden Merkel, Pakistan ın, komşu ülkeleri Hindistan ve Afganistan ile ilişkilerinin daha da iyileştirilmesi yönünde çaba harcaması gerektiğini kaydetti.

 

Gilani de Pakistan ın daha da gelişmesi için Almanya dan ülkesine yapılacak yatırımları artırmasını istedi.

 

Ziyaret sırasında, Almanya ve Pakistan arasında 1959 yılında imzalanmış olan Ekonomik ve Ticari İşbirliği Anlaşmasının yerini alacak Yatırımı Koruma Anlaşması imzalandı. Almanya nın, Pakistan a bu yıl ve 2010 da ağırlıklı olarak sağlık, eğitim ve yenilenebilir enerji konusunda kullanılması ön görülen 120 milyon avroluk yardım yapmasının planlandığı bildirildi.

 

Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle de Pakistanlı meslektaşı Mahmut Kureyşi ile bir araya geldi. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, Westerwelle nin, açık ve yapıcı geçen görüşmede, bölgenin istikrarı için Pakistan ın kilit rolüne vurgu yaptığı ve Pakistan hükümetini terörizme karşı sürdürdüğü mücadeleden dolayı takdir ettiği ifade edildi.

 

Açıklamada, iki bakanın Almanya ve Pakistan arasında, ekonomi ve eğitim başta olmak üzere çeşitli konularda işbirliğinin derinleştirilmesi noktasında görüş birliği içinde olduğu kaydedildi.

www.dunyagazetesi.com.tr / 01 Aralık 2009

-.-

ALMANYA Hakkında

Almanya ya da resmî adıyla Almanya Federal Cumhuriyeti, Orta Avrupa da bir ülkedir. Kuzeyinde Kuzey Denizi, Danimarka, ve Baltık Denizi; doğusunda Polonya ve Çek Cumhuriyeti; güneyinde Avusturya ve İsviçre; ve batısında Fransa, Lüksemburg, Belçika, ve Hollanda bulunur. Almanya 357.021 km² lik bir alanı kaplar ve ılıman iklim kuşağının içinde yer alı. 82 milyonun üzerindeki nüfusu ile Avrupa Birliği nin en fazla nüfusa sahip ülkesi konumundadır. Ayrıca en çok göçmen barındıran üçüncü ülke konumundadır.

PAKİSTAN Hakkında

Pakistan, resmî adıyla Pakistan İslam Cumhuriyeti. Güney Asya da bir ülkedir. Umman Denizi ne 1046 km. kıyısı vardır. Batısında Afganistan ve İran, kuzeyinde Çin, doğusunda Hindistan vardır. Nüfus bakımından dünyada 6. dır. 1947 de İngiliz sömürgesindeki Hindistan dan, yaşanan kanlı bir mücadele sonrası ayrılarak 14 Ağustos 1947 de kurulmuştur. Daha sonrasında yine bir bölünme yaşayıp, batısı bugünkü Pakistan doğusu da Bangladeş olmuştur. Pakistan da Pencap, Sind, Kuzeybatı Sınır Eyaleti ve Belucistan olmak üzere 4 eyalet vardır. Federal başkent İslamabad dır. Pakistan ın kuzeydoğusunda Çin Halk Cumhuriyeti, kuzeybatısında ve batısında Afganistan, doğusunda Hindistan ve güneybatısında İran yer almaktadır. Ülkenin yüzölçümü 796.095 kilometrekaredir. En yüksek noktası, 8,611 metre ile dünyanın ikinci en yüksek zirvesi olan Himalayalar daki K-2 Godwin Austen Zirvesi dir.

tr.wikipedia.org/wiki/ Aralık 2009

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR