Senas Group tan 30 Milyon Dolarlık Yatırım

Türkiye de inşaat, yenilenebilir enerji ve sivil havacılık sektörlerinin öncü kuruluşlarından Senas Group tarafından Gebze de 30 milyon dolara yaptırılacak olan lojistik merkezinin temeli atıldı.

 

Enerji Yatırımları

SENAS Group un yenilenebilir enerji konusunda da çalışmalarını sürdürdüğüne dikkati çeken Tanınmış, klasik enerji kaynaklarına ALTERNATİF olarak sunulan rüzgar, güneş, hidrojen, hidroelektrik ve jeotermal kaynaklardan oluşan yenilenebilir enerji kaynaklarının gelecekte enerji sektörünü şekillendiren önemli kaynaklar haline geleceğini vurguladı.

 

Türkiye de yenilenebilir enerji yatırımlarına gereken desteğin verilmemesi ve yasal engellerin ortadan kalkmaması nedeniyle yatırımcılar bürokrasi engeliyle karşılaşıyor diyen Tanınmış, bunun yatırım kararlarından vazgeçilmesini de beraberinde getirdiğini kaydetti.

 

Türkiye de rüzgar enerjisi lisans başvurularının olmasına rağmen, ilgili devlet kurumlarının gerekli mevzuatları tamamlamadıklarından dolayı 2,5 yıldır lisans beklediklerini ifade eden Tanınmış, güneş enerjisi alanında Türkiye de gerekli mevzuatın olmamasından dolayı Almanya da bir güneş enerjisi santrali yatırımı yaptıklarını söyledi.

 

Önce Türkiye de bu yatırımı yapmak istedik. Ancak gerekli yasalar çıkmış değil. İlk santralimizi Almanya ya açmamız belki de bu tepkinin sonucu diyen Tanınmış, şöyle devam etti :

 

Almanya da santral kurma kararı aldıktan sonra başvuru yapmamız ile santralimizi açıp elektrik üretimine geçmemizin toplam süresi 2 ay 10 gün. İnanılacak gibi değil. Avrupa temiz enerji konusunda oldukça duyarlı. Bu konuda yatırımcının önünü açıyor. 2 günde izin aldık. Alman Hükümeti ürettiğimiz elektriği 20 yıl boyunca alma garantisini de verdi. Türkiye de yatırım yapmak istiyoruz ama maalesef bu konuda desteklenmiyoruz. Yaklaşık 3 yıldır bekliyoruz ve bu konuda hala atılmış somut bir adım yok. Bizim gibi bekleyen pek çok kuruluş var. Sürenin uzaması ise Türkiye nin geleceğine olumsuz yönde darbe vuruyor. www.sondakika.com / 17 Haziran 2010

-.-

www.solar-academy.com

www.solar-bazaar.com

www.solar-santral.com

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR