Güneş enerjisine "Energy Star" belgesi …

Türkiye de güneş enerji sistemleri üretiminde önde gelen kuruluşlardan olan Ezinç Metal A.Ş. nin “Energy Star” belgesi aldığı bildirildi.

 

Ezinç Dış Ticaret Şefi Kutay Ülke, AA muhabirine yaptığı açıklamada “ Energy Star ” sisteminin, insanlara verimli ürünler sayesinde enerjiye ödedikleri bedelden tasarruf etmeyi ve aynı zamanda da çevreyi korumayı hedefleyen bir program olduğunu, ısıtma sistem ekipmanları, güneş enerjili su ısıtma sistemleri, ev elektroniği, bilgisayarlar, monitörler, beyaz eşya, ısı yalıtımı malzemeleri ve aydınlatma ekipmanları üretiminde bu sistemin kullanıldığını ifade etti.

 

Avrupa ülkelerinde ve Amerika da insanların evlerinin inşa aşamasında, beyaz eşya ve elektronik eşya seçimlerinde, ısıtma sistemlerini belirlerken ve su ısıtma sisteminin seçiminde, Energy Star logosu olan ürünleri tercih ettiğini kaydeden Kutay Ülke, Türkiye de güneş enerjisi siteminde bu belgeyi alan ilk kuruluşun kendileri olduğunu belirterek şunları söyledi:

 

“ Merkezi Amerika da olan Energy Star programına başvurup, ürünlerimizi test ettirdik. Yapılan çalışmalar sonucu güneş enerjisi sistemleri konusunda bize Energy Star belgesi verildi. Şimdi ürünlerimiz üzerinde bu belgenin logosunu kullanıyoruz. Bu belge enerji üretiminde firmamızın güvenilir, çevreci ve verimli olduğunu ifade ediyor. ”

 

Kutay Ülke, ürettikleri güneş enerji sisteminin, başta Avrupa ülkeleri olmak üzere toplam 55 ülkeye ihraç edildiğini de belirterek, “ Energy Star belgesi bulunan ürünlerimizin ihracı artık daha kolay olacak. Dış pazarlarda bu gibi belgesi olan ürünler daha fazla tercih ediliyor. İnsanlar ürün seçiminde çevreci ve verimli olanları tercih ediyor ” diye konuştu.

AA / 16.12.2009

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR