29.Enerji Verimliliği Haftası …

Bilindiği üzere, ülkemizde 2007 yılında Enerji Verimliliği Kanununun da yürürlüğe girmesi ile birlikte enerji verimliliği alanında radikal dönüşümler yaşanmaktadır. Bu çerçevede 2008/2 sayılı Başbakanlık genelgesiyle başlatılan Ulusal Enerji Verimliliği Hareketi kapsamında toplumdaki enerji kültürü ve verimlilik bilincinin geliştirilmesi amacıyla bakanlıklar, valilikler, Büyükşehir belediyeleri, aydınlatma, beyaz eşya, elektrik motoru ve yalıtım sektörleri, bankalar, turizm tesisleri ve alışveriş merkezleri ile ilgili kurum, kuruluşlar veya organizasyonlarla işbirliği ortamları geliştirilmektedir.

 

Ayrıca 5627 sayılı Enerji Verimliliği Kanunu uyarınca Elektrik İşleri Etüt İdaresi Genel Müdürlüğü koordinasyonunda Milli Eğitim Bakanlığı, TÜBİTAK, Makine ve Elektrik Mühendisleri Odaları ve TOBB işbirliği ile her yıl ocak ayının ikinci haftası, Enerji Verimliliği Haftası olarak kutlanmakta ve bu kapsamda çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir. Ülkemizin de taraf olduğu İklim Değişikliği ve Kyoto Sözleşmeleri kapsamındaki yükümlülüklerimizin karşılanmasında enerji verimliliğinin rolünün tartışılacağı 29.Enerji Verimliliği Haftası kapsamında 13 Ocak 2010 tarihinde İstanbul WOW Convention Center’de bir etkinlik düzenlenecektir.

 

30.Enerji Verimliliği kapsamında gerçekleştirilecek olan 2.Ulusal Enerji Verimliliği Forumu da 13-14 Ocak 2011 tarihlerinde yine İstanbul WOW Convention Center’de gerçekleştirilecektir. Söz konusu etkinlikler kapsamında konferans, panel, forum, sergi, ödül töreni gibi değişik konularda etkinlikler yer alacaktır. Panel ve forum etkinlikleri çerçevesinde, bilgi ve deneyimler paylaşılacak, enerji verimliliği ve çevre konularındaki gelişim değerlendirilecek, tedbir önerileri ortaya konulacak, bakanlar, milletvekilleri, kamu, özel ve sivil toplum kuruluşlarının üst düzey temsilcileri konuşmacı olarak davet edilecektir.

 

Yer alan sektörler

1. Beyaz Eşya

2. Aydınlatma

3. Elektrik ve Elektronik

4. Yapı (Yalıtım-İzolasyon)

5. Çimento-Beton

6. Isıtma-Soğutma

7. Perakende

8. Bankalar

9. Yenilenebilir Enerji

10. Turizm

11. Akaryakıt

12. Danışmanlık ve Eğitim Firmaları

13. İlgili Sektör Dernekleri

14. İlgili Bütün Kamu Kurum ve Kuruluşları

 

Taslak Program

SALON -A    

09:00-10:00 KAYIT    

10:00-12:00 PROTOKOL KONUŞMALARI    

M.KEMAL BÜYÜKMIHCI/EİE GENEL MÜDÜRÜ    

TANER YILDIZ/ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANI     

PROF.DR.VEYSEL EROĞLU/ÇEVRE VE ORMAN BAKANI    

RECEP TAYYİP ERDOĞAN/T.C BAŞBAKANI    

12:00-13:30 Öğle Yemeği    

13:30-15:30 SALON -A SALON -B SALON -C

Panel-1 Enerji Verimliliği Mevzuatının Değerlendirilmesi

Panel-2 Sürdürülebilir Yapılar ve Yerinde Üretim

Panel-3 İllerdeki Enerji Verimliliği Çalışmaları

15:30-16:00 Çay -Kahve Arası    

16:00-18:00 Panel-4 Enerji Verimliliği Projelerinin Finansmanı Panel-5 Sanayide Enerji Verimliliği Panel-6 İklim Değişikliği ve Enerji Verimliliği

18:00-21:00 Kokteyl ve Gala Yemeği    

Ödül Töreni

 

Basın Bülteni

Enerji Verimliliğinin Rotası 13 Ocak 2010 Tarihinde Çizilecek

29. Enerji Verimliliği Haftası etkinlikleri enerjinin verimli kullanılabildiği bütün sektörlerin buluşma platformu olacak.

 

Sektörel Fuarcılık tarafından İstanbul WOW Convention Center’da organize edilecek olan 29. Enerji Verimliliği Haftası etkinliği Cumhurbaşkanlığı himayesinde gerçekleştirilecek.

 

Başbakanlık destekleri ve genelgesi ile, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve EİE – Elektrik İşleri Etüt İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlik; Çevre ve Orman Bakanlığı başta olmak üzere İçişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından da destekleniyor.

 

Etkinlik kapsamında, enerji verimliliği mevzuatının değerlendirilmesi, sürdürülebilir yapılar ve yerinde üretim, illerdeki enerji verimliliği çalışmaları,  enerji verimliliği projelerinin finansmanı,  enerji verimliliğinde iletişimin rolü, iklim değişikliği, enerji  verimliliği konulu paneller ve forumlar düzenlenecek.

 

 Panel ve forum etkinlikleri çerçevesinde, bilgi ve deneyimler paylaşılarak, enerji verimliliği ve çevre konularındaki gelişim değerlendirilecek ve tedbir önerileri ortaya konulacak. Bakanlar, milletvekilleri, kamu, özel ve sivil toplum kuruluşlarının üst düzey temsilcileri de etkinliğe konuşmacı olarak davet edilecek. 

 

Her yıl Ocak ayının 2. haftası, Enerji Verimliği Haftası olarak çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. 2008/2 sayılı Başbakanlık genelgesiyle başlatılan Ulusal Enerji Verimliliği Hareketi kapsamında toplumdaki enerji kültürü ve verimlilik bilincinin geliştirilmesi amacıyla bakanlıklar, valilikler, Büyükşehir belediyeleri, aydınlatma, beyaz eşya, elektrik motoru ve yalıtım sektörleri, bankalar, turizm tesisleri ve alışveriş merkezleri ile ilgili kurum, kuruluşlar veya organizasyonlarla işbirliği ortamları geliştirilmekte.

 

 Enerji Verimliği Haftası etkinlikleri kapsamında, 15-16 Ocak 2009 tarihleri arasında Sektörel Fuarcılık tarafından düzenlenen 1. Ulusal Enerji Verimliliği Forumu gerçekleştirilmiş, enerji verimliliği çalışmaları konusunda önemli bir platform oluşturan bu Forumun, iki yılda bir Enerji Verimliliği Haftası kapsamında düzenlenmesine karar verilmişti. 13-14 Ocak 2011 tarihleri arasında düzenlenecek olan 2. Ulusal Enerji Verimliliği Forumu ve Fuarı için ise, hazırlıklar şimdiden başladı.

 

29. Enerji Verimliliği Haftası etkinlikleri enerjinin verimli kullanılabildiği bütün sektörlerin buluşma platformu olacak.

 

Etkinliğe ilişkin detaylı bilgiye site adresinden ulaşmak mümkün.

www.uevf.com.tr / Aralık 2009

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR