İtalya Fotovoltaik de 1 GW Sınırında …

İtalya nın kurulu fotovoltaik gücünün 1 GW a yaklaştığı ve hükümetin yeni bir teşvik yasası hazırlığında olduğu belirtiliyor.

 

İtalyan Enerji Düzenleme Kurumundan yapılan açıklamada İtalya nın kurulu fotovoltaik enerji gücünün Kasım ayındaki 700 MW lık düzeyinden 795.6 MW a yükseldiği belirtildi.

 

Kurumdan yapılan açıklamada Şubat ayında açıklanacak 2009 için toplu değerlendirme raporunda ise bu rakamın 900 MW olarak gerçekleşmesi beklendiği belirtildi.

 

İtalyan Fotovoltaik Üreticileri Derneği GIFI den yapılan ayrı bir açıklamada ise sektörde yıl sonunda yaşanan hareketlerin verilere yansıması ile bu rakamın 1,000 MW olarak gerçekleşebileceği ifade edildi.

 

2007 yılında 22 MW düzeyinde olan İtalyadaki fotovoltaik güneş enerjisi kurulu gücü hükümetin sektöre yönelik Avrupa nın en cömert teşvik programını açıklamasından sonra patlama yapmıştı. İtalyan hükümetinin bir önceki teşvik yasasında üst limit olan 1.200 MW ın gelecek yıl ortalarına kadar aşılacağından dolayı yeni bir teşvik yasası hazırlığında olduğu fakat yeni yasada İtalya nın bütçe açığı sorunundan dolayı teşviklerin daha düşük tutulacağı belirtiliyor.

 

GIFI ise açıklamasında yeni yasada hükümete üst limitin 2011-2015 için 8.000 MW, 2015-2020 için ise 15.000 MW olarak belirlenmesini ve güneş enerjisi santralleri izinleri için gerekli yasal süreçlerinin hızlandırılması için çalışmalarda bulunmasını önerdi.

www.yesilekonomi.com / 13.01.2010

-.-

İTALYA Hakkında

İtalya (İtalyanca: Italia) ya da resmî olarak İtalya Cumhuriyeti (Repubblica Italiana) güney Avrupa da, büyük ölçüde İtalya Yarımadası üzerinde yer alan bir ülkedir. Akdeniz in en büyük iki adası Sicilya ve Sardunya da İtalyan topraklarıdır. Kuzeyde Alpler bölgesinde Fransa, İsviçre, Avusturya ve Slovenya yla kara sınırı vardır. Bağımsız iki Avrupa ülkesi olan Vatikan ve San Marino da İtalya nın yarımadadaki toprakları içine sıkışmış enklav (bir başka ülkeyle tümüyle kuşatılmış) ülkelerdir. Campione d Italia bölgesiyse İtalya nın İsviçre içinde kalan bir eksklavıdır (ana topraklardan ayrı mülkiyet).

 

İklim

İtalya da iklim özellikleri son derece çeşitlidir ve bölgenin coğrafi özelliğine göre ülkenin büyük bölümünde egemen olan tipik Akdeniz ikliminden büyük farklılıklar gösterebilir. Örneğin Turin, Milano ve Bologna gibi şehirlerin bulunduğu İtalya nın iç kuzey bölgeleri Köppen iklim sınıflandırmasında Cfa kategorisinde yani karasal iklim bölgesi olarak gösterilir. Ligurya Bölgesi nin kıyı kesimleri ve Floransa nun güneyinde kalan bölgeler genel olarak Akdeniz iklimine uysa da, yarımadanın kıyı kesimleriyle yüksek rakımlı iç bölgeler ve vadiler arasındaki büyük iklim farklılıkları göze çarpar. Özellikle kış ayları boyunca yüksek yerler soğuk, yağışlı ve çoğu zaman da karlı olur. Bunun yanında kıyı kesimlerinde ise ılıman kışlar ile ılık ve yağışız yazlar geçirilir.

tr.wikipedia.org/wiki / Ocak 2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR