Ge Energy, Çin in Yangzhou şehrini "Akıllı Şehir" yapıyor …

Yangzhou Belediyesi kablosuz akıllı sayaçlardan, ileri ağ yazılımına kadar yenilikleri sunan GE’nin akıllı şebekelerine ev sahipliği yapıyor. “Akıllı Şebeke” etkinlik, güvenilirlik ve verimlilik sunuyor.

 

Elektronik Haber Ajansı (e-ha) muhabirinin edindiği bilgiye göre, Yangzhou Şehri ve GE (General Electric) akıllı şebeke teknolojilerinin Çin’e getirilmesini için birlikte çalışacak. GE, Yangzhou Yeni Ekonomi ve Gelişim Bölgesi’nde kapsamlı bir akıllı şebeke sunum merkezi kuruyor. Dünya çapında yaygın GE teknolojileri Çin’in enerji iletiminin güvenilirliği ve etkinliğinin geliştirilmesine ve karbon salınımının azaltılmasına yardımcı olacak.

 

GE’nin Çin faaliyetleri başkanı ve CEO’su Mark Norbom, “ Çin geçtiğimiz on yıl içinde inanılmaz bir büyüme sergiledi. İşletmeler ve tüketiciler çok büyük bir enerji ihtiyacı yarattı. Dolayısıyla Yangzhou nun “akıllı şehir”e dönüşmesinin tam zamanıdır. Çinli mühendisler yeni şehirler tasarladıkça ve mevcut altyapıyı geliştirdikçe onlara GE teknolojisinin iletim, dağıtım ve tüketim süreçlerinin hemen her noktasında dünya çapında bir güvenilirlik ve etki modeli oluşturmalarına ne kadar yardımcı olabileceğini göstereceğiz. Yangzhou’nun bu atılımı Çin in ihtiyaç duyduğu gücü nasıl elde edebileceği ve aynı zamanda enerjinin çevresel etkisini nasıl azaltabileceğini göstermek için örnek teşkil edecek ”, dedi.

 

Bu teknolojik işbirliği evlerde, enerji hatlarında ve elektrik şirketlerinin kontrol merkezlerinde kullanılacak geniş yelpazede GE ürünlerini içeriyor.

 

Yangzhou valisi Zhengyi Xie,“ GE’nin bir uçtan diğerine altyapı vizyonuna, güvenilirlik ve tasarruf yönünden kendini ispatlamış teknolojiler sunmasına değer veriyoruz. GE’nin ileri akıllı şebeke teknolojisinin lokal altyapıyı ve ilgili endüstrinin tamamını zenginleştirmesini umuyoruz ”, dedi.

 

Söz konusu ev enerji teknolojileri, evde enerji tasarrufunun merkezini teşkil eden ve dinamik fiyatlandırma ve WiMAX iletişim ara birimleri sunan ileri ölçüm altyapısı (AMI) akıllı sayaçlarını içeriyor. Sayaçlarda kullanılan tasarruf araçları ev enerjisi yönetim sistemlerini, programlanabilir termostatları, enerji kullanımına dair işlemler yapan akıllı cihazları ve yoğun enerji talebi zamanlarında ev enerji kullanımını azaltan talep - cevap sistemlerini kapsıyor.

 

Sistem altyapısı ve kontrol teknolojileri otomatik hizmet dışı kalma tanımını ve düzeltme yazılımını, alan - gücü otomasyonunu ve yayma sistemlerini ve sistem-çapında ağ yönetim yazılımını içeriyor.

 

Girişim aynı zamanda elektrikli hibrit araçlar (PHEVler) için ev-bazlı şarj istasyonlarının kurulum ve sunumuna da kapsıyor. Gece şarj etmeyi teşvik eden dinamik fiyatlandırmayla birlikte PHEV’ler elektrikli araçların daha yaygınlaşmasını sağlayabiliyor. Böylece, Çin’in petrol ihtiyacının azalması ile karbon salınımı da önemli oranda azalacak.

 

GE Energy, Endüstri işbirlikleri kanalıyla, enerji santralinden tüketiciye elektrik sistemlerini modernize etmeye yönelik endüstrideki akıllı karbon teknolojileriyle ilgili en geniş portföyü sunuyor. Bu portföyde Elektrikli hibrit araçlar için akıllı cihaz ve teknolojilerden, yenilenebilir enerji üretim cihazlarına, akıllı sayaçlardan, elektrik dağıtım altyapısına yönelik donanım ve yazılıma kadar yayılan ürün ve teknolojiler bulunuyor.

 

GE hakkında

GE dünyanın önemli gereksinimlerini karşılamak amacıyla kurulmuş, farklı alanlarda faaliyetler gösteren global bir altyapı, finans ve medya şirketidir. GE 100 ü aşkın ülkede enerjiden su ve ulaşıma, sağlıktan para ve bilgi erişimine kadar pek çok alanda müşterilerine hizmet vermektedir ve dünya genelinde 300.000 den fazla çalışan istihdam etmektedir.

 

GE enerji sektörüne doğal kaynakları daha verimli kullanmaya yardımcı olan teknolojiler geliştirerek hizmet etmektedir. 2008’de yıllık geliri 29 milyar dolara ulaşan GE Energy 60,000 çalışanı ile dünyanın önde gelen enerji üretim ve dağıtım teknolojisi sağlayıcılarından biridir. GE Energy - GE Power & Water, GE Energy Services ve GE Oil & Gas bölümleriyle kömür, petrol, doğal gaz ve nükleer enerji ile su, rüzgâr, güneş ve biyogaz gibi yenilenebilir kaynaklar ve diğer ALTERNATİF yakıtlar dahil olmak üzere enerji sektöründeki tüm alanlarda entegre ürün ve servis hizmetleri sunarak faaliyet göstermektedir.

(e-ha) / 15.01.2010

-.-

ÇİN Hakkında

Çin Halk Cumhuriyeti, Asya da bulunan bir uzakdoğu ülkesidir. Çin Halk Cumhuriyeti, nüfus sayımlarına göre dünyanın en kalabalık nüfuslu ülkesidir. Kuzeyinde Moğolistan, kuzey doğusunda Rusya ve Kuzey Kore, doğusunda Sarı Deniz ve Doğu Çin Denizi, güney doğusunda Güney Çin Denizi, güneyde Vietnam, Laos, Birmanya, Hindistan, Bhutan ve Nepal, güney batıda Pakistan, Afganistan, Tacikistan, Kırgızistan ve Kazakistan ile çevrilidir. Başkenti Pekin dir. Çin sözcüğü sıklıkla Çin Halk Cumhuriyeti anlamında kullanılır. Halen 24 ülke ve Tayvan tarafından tanınmamaktadır.

 

ÇHC, son yıllarda, yapmış olduğu atılımlarla ve politikalarla, dünyanın en önemli ekonomik güçlerinden biri haline gelmeye başlamıştır. ÇHC nin bölgede ve dünyada nüfuzu, askeri alandan çok ekonomik alanda kendisini hissettirmektedir. 2020 lerde ÇHC nin dünyanın en zengin ekonomisi olacağı öngörülmektedir. Dünyanın alan olarak en büyük dördüncü ülkesi olan ÇHC, yaklaşık 1.3 milyar nüfusuyla dünyanın en kalabalık ülkesidir. Dünya nüfusunun yaklaşık altıda biri ÇHC de yaşamaktadır.

tr.wikipedia.org/wiki / Ocak 2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR