Güneş Enerjisiyle Çalışan Golf Araçları …

Sürekli artan dünya nüfusu, kirlilik ve zararlı enerji kaynaklarının kullanılması yaşadığımız atmosferi hızla tüketmektedir. İnsanlık olarak doğal enerjileri kullanmalı ve dünyamızı zehirleyen yüksek karbondan kurtulmalıyız. Bunun için güneş enerjisi faydalanabileceğimiz, sınırsız miktarda ve kullanılabilir olma özelliği ile önemli bir enerji kaynağıdır.

 

Solar Power Golf Cart olarak sektördeki büyümemizin en önemli nedeni, dünyaya çevre ve atmosfer temizliği olarak fayda sağlamamız ve bunu yaparken de insanların maddi olarak tasarruf etmesidir. Elektrik faturalarınızda tasarruf sağlar. Her türlü ışıkta şarj etme yeteneğine sahip olan Güneş Paneli sistemi golf arabalarınızın günlük kullanım süresini arttırmaktadır. Tüm golf kulüplerinde sahada şarjı biten arabalardan dolayı müşterilerle sıkıntı yaşanmaktadır. Karşılaşılan sorunun çözülmesi için harcanan personel ve sorunun giderilmesi süresi de aslında bir maliyettir. Ayrıca zaman zaman karşılaşılan bu problemlerden dolayı müşteriler tazminat talep etmektedirler. Kulüpler bu durumlarda müşteri memnuniyetini sağlamak ve kötü reklam olmamak için ya ücretsiz olarak golf arabası veya bir sonraki tatillerinde extra golf oyunu vermek durumunda kalırlar. Güneş paneli sistemiyle çalışacak olan golf arabalarında bu tip sorunlar meydana gelmeyeceğinden dolayı extra ücretsiz hiçbir hizmet ve para kaybı olmayacaktır. Kullanım sonrasında şebeke elektriği ile şarj edilen araçların aküleri zaman içerisinde sürekli dolup boşaldığından dolayı yapısında ihtiva olan kükürt akü boşaldığında asit içerisinde çökerme eğilimi taşır. Bu çökermenin meydana gelmemesi için asit ile kükürtün birbiri ile karışık durabilmesi dolayısıyla sürekli şarj olması gerekmektedir. Sülfürün asit içerisinde kaynar kalabilmesi ancak tekrar şarj ile mümkün olmaktadır sürekli gerçekleşen bu kaynama etki süresini arttırır yani kısacası pilin çalışma süresi uzar. Sistemimiz ile akü ömrü 1.5 – 2 kat daha uzamaktadır. Bu da ekonomik / maddi tasarruf demektir.

 

ABD üretimi olan Solar Power Golf Cart sistemi;  ABD, Kanada, Belçika, Çekoslovakya, Danimarka, İtalya, İsveç, Yunanistan, Suriye, Dubai, Güney Afrika gibi golf sporunun yaygın olduğu ülkelerde yoğun bir biçimde kullanılmaktadır. Ülkemizdeki golf kulüplerimizin elektrik faturalarından ciddi ölçülerde tasarruf sağlayacakları ‘‘ Solar Power Golf Araç Kiti ’’ her türlü gün ışığında sürekli şarj olması nedeniyle de müşterilerin sahada iken şarjının bitmesi gibi bir sorunla karşılaşmaması ve müşteri memnuniyetinin de en üst düzeyde olmasını sağlayacaktır.

 

Sistemde ABD de güneş filmi olarak da bilinen ‘‘ Amorf Silikon ’’ Güneş hücresi teknolojisi kullanılmaktadır. Güneş paneli sistemi, akımı düzenleyen bir şarj denetleyicisi ile birlikte araçlara uygulamaktadır. Bu sayede aşırı yüklenmeyi engelleyerek elektrikli akülere Güneş Panelinden doğrudan sürekli olarak şarj sağlamakta ve böylece şarj olan akünün ömrünü de 1,5-2 kat daha fazla uzatmaktadır. Dolayısıyla ortalama 3 senede ömrü tükenen ve oldukça maliyetli olan elektrik akülerinden daha fazla faydalanabilmektedir. Sistem; Club Car, EZ-GO, Yamaha gibi markalar ve diğer golf araçlarına kolaylıkla uygulanabilmektedir. http://solarpowergolfcart.com/turkey / Ocak 2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR